2 decembrie 2009

LSRS sărbătoreşte româneşte de 1 Decembrie!

LSRS sărbătoreşte româneşte de 1 Decembrie!



Bucureşti, 30 noiembrie 2009
. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) aduce Unirea de la 1 decembrie 1918 studenților din Danemarca, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie.

Pentru ca studenţii români să se simtă acasă printre colegii şi prietenii din țară, dar şi pentru a promova semnificaţia zilei de 1 decembrie peste graniţe, ambasadele LSRS au pregătit o serie de întâlniri, concerte şi concursuri în cinstea acestei sărbători.

Suedia: Întâlniri informale cu comunităţile locale de studenţi români în Lund, Goteborg şi Uppsala.

Portugalia: Concert de muzică clasică organizat împreună cu Institutul Cultural Român, la Casa de Musica în Porto, ora 19.30. Invitaţii, români şi portughezi, vor asculta cu această ocazie creaţii de Enescu, Prokofiev şi Gershwin.

Marea Britanie : Patru concerte ale unui cvartet (Hypnotique) de viori electrice cu muzică clasică, cafe concert, pop şi folk românesc, la Ambasada României, Institutul Cultural Român, University of Kent şi în Southampton.

Pe 29 noiembrie, ora 15:00 la Aarhus Business Academy în Danemarca a avut loc lansarea oficială LSRS Danermarca şi evenimentul „1 Decembrie Românesc”. În ceea ce priveşte cea de-a doua iniţiativă, a fost organizată o expoziţie de artă, cu lucrări aparţinând unor talentaţi studenţi români şi internaţionali, precum şi un concurs culinar, unde invitaţii au avut ocazia de a degusta preparate tradiţionale româneşti şi de a fi parte din juriul care a decis echipa câştigătoare. Lansarea a avut loc în prezenţa reprezentantului Ambasadei României la Copenhaga, dl. Cristian Negrilă, în calitate Sa de prim-colaborator, şi a altor membri oficiali din diverse asociaţii ale diasporei româneşti din Danemarca.

"1 Decembrie este un reper esenţial pentru comunitatea noastră pentru că ne aduce cu gândul şi sufletul mai aproape de ţară şi de familiile noastre. Pentru că singurătatea nu este niciodată un remediu pentru dorul de ţară, Liga noastră cheamă toţi studenţii şi absolvenţii români din străinătate să ni se alăture în serbarea zilei naţionale a României, oriunde s-ar afla în lume! Să ne reamintim împreună de unde venim, unde am ajuns şi unde dorim să mergem în viitor.", a declarat Sebastian Burduja, Preşedintele LSRS.

Astfel, lansăm o invitaţie deschisă tuturor studenţilor români de peste graniţe să ni se alăture pentru a sărbători împreună 1 Decembrie româneşte, alături de români.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.


La multi ani!

Echipa CI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu