17 martie 2010

Festivalul International de Film Go Short in Benelux

Pentru iubitorii de film si nu numai LSRS Benelux anunta, in calitate de sustinator al evenimentului, deschiderea Festivalului International de Film Go Short, organizat in orasul Nijmegen, Olanda, in perioada 17-21 martie 2010!

Incepand de azi , 17 martie, timp de patru zile, Go Short va difuza o selectie a celor mai bune filme de scurt metraj din Europa, un eveniment unic in Olanda. Filmele vor putea fi vizionate in cinema-uri special amenajate, dar si in zone publice sau prin intermediul platformelor online, unde se vor regasi peste 200 de scurt-metraje, animatii, documentare si filme experimentale cu durata de pana la 40 de minute. In plus, Go Short gazduieste un campus international pentru studenti la film si organizeaza dezbateri, prelegeri, petreceri tematice si programe speciale pentru studenti.

In fiecare an, Go Short se axeaza pe o tara specifica. In 2010 Go Short a ales Romania drept tara central a festivalului. Filmele romanesti au mare suces la festivaluri internationale precum Cannes, Berlin, etc, ca urmare a unei generatii talentate de regizori si realizatori de film romanesc, ce abordeaza stiluri diverse si unice de film. Prin programul WIDE AWAKE din cadrul Go Short 2010, 16 scurt-metraje romanesti vor putea fi vizionate in cadrul festivalului, incluzand scurtmetrajele castigatoare ale premiului Palme D’Or realizate de Marian Crisan si Cristi Puiu, precum si un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu. WIDE AWAKE este sustinut de Institutul Cultural Roman.


Mai mult ...


Vineri, 19 martie, Go Short gazduieste lansarea oficiala a Platformei Culturale din Olanda. Ambasadorul Romaniei in Olanda, Calin Fabian, si atasatul sau cultural vor fi prezenti la eveniment. Cei interesati pot participa la programul adiacent de filme de dupa reuniune, ce va include o introducere in cinematografia romaneasca, de Adina Bradeanu, precum si o sesiune de intrebari si raspunsuri cu realizatori de film romanesc. Tot in ziua de vineri este programata o dezbatere publica cu directorii evenimentului si membrul din juriu Mihai Mitrica (Est’nest Romanian Film Institute).

Programul complet al evenimentului poate fi gasit pe site-ul festivalului: www.goshort.nl


Echipa LSRS Benelux este incantata sa va intampine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu