13 iunie 2010

Acum ai sansa sa devii mentor LSRS!

Pentru orice student român, admiterea la o facultate în străinătate este de multe ori o performanţă în sine. În România, informaţiile despre studiul în străinătate sunt extreme de puţine sau chiar inexistente. Câteva din puţinele resurse existente sunt contra cost, şi nu toţi îşi permit să aibă acces la ele. Mulţi elevi valoroşi din România nu au această şansă pentru că nu au acces la informaţie. Cei care au acumulat şi au folosit cu succes aceste informaţii sunt demni de admirat! Din păcate, odată ce au ajuns studenţi, nu mai au nici un folos pentru aceste informaţii atât de greu acumulate.

Felicitări pentru că ai obţinut această performanţă! Noi îţi oferim şansa să o foloseşti în continuare! Împărtăşeşte cunoştiinţele tale cu elevi români care vor să ajungă la studii în străinătate, dar nu ştiu cum să procedeze!

Căutăm în special tineri experimentaţi care să aibă voinţa şi disponibilitatea de a ghida un elev de liceu, prin întâlniri pe Yahoo Messenger, Skype, schimb de e-mailuri, ş.a; în parcurgerea paşilor premergători studiilor în străinătate (informaţii despre oportunităţi de studii, sprijin în completarea dosarului de studii, etc.).

Cei interesaţi să devină mentorii unui elev român, sunt rugaţi să trimită un CV actualizat şi un scurt text care să răspundă la următoarele întrebări:
-în ce ţară, universitate, facultate, specializare şi în ce an studiezi sau ai studiat?
-care sunt domeniile tale de interes?
-cum (cu ce informaţii) crezi că poţi ajuta un elev român pentru a aplica la o facultate din aceeaşi ţară sau acelaşi domeniu?
-care este modalitatea prin care ai dori (o găseşti cea mai convenabilă) să comunici cu elevul pe care urmează să îl sprijini?
-de ce vrei să te implici în acest proiect?

Aceste întrebări nu au rol de aplicaţie pentru proiect, ci vor fi folosite pentru a vă alege un elev cu interese similare, sau cu nevoi cărora le-aţi putea răspunde.

Multa bafta!

Un comentariu:

  1. Sunt profesoara la un liceu ai carui elevi pleaca sa studieze in strainatate in proportie de 80%. Vreau sa-i ajut sa aplice fara sa fie nevoiti sa plateasca sau sa apeleze la ajutorul celor din alte orase. Noi suntem in Constanta.
    Pot fi mentor daca nu sunt studenta?

    RăspundețiȘtergere