3 aprilie 2011

Tu te-ai fi întors în ţară dacă erai în locul lor? Cartea „De ce m-am întors în România” prezentată de coautori în 4 magazine Diverta din Bucureşti


Turneul de prezentare a cărţii „De ce m-am întors în România” se încheie la Bucureşti în weekend-ul de 9 si 10 aprilie. Cei 39 de co-autorii ai cărţii vor fi prezenţi în magazinele Diverta din AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City, Mall Vitan şi Sun Plaza pentru a prezenta motivele care au stat la baza întoarcerii lor în ţară, cu ce se ocupă în momentul actual şi unde văd România peste ani.

Într-o lume în care aspiraţiile se împlinesc mai bine peste hotare, în care visele sunt mai realizabile departe de casă, există oameni care aleg să revină, oameni pentru care speranţa renaşte acasă. „De ce m-am întors în România” este o colecţie de eseuri ce înfăţişează poveştile a 39 de români care au ales să revină în România după ani petrecuţi în străinătate. Cartea vorbeste despre motivele care au stat la baza deciziei acestora de a îşi construi un viitor în România. Printre personajele care îşi împărtăşesc povestea în volum se numără Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, Sandra Pralong, Neagu Djuvara, Mike Costache, Dan Chişu, Alexandru Bălăşescu, Gheorghe Zamfir, Mihaela Mihai, Mariana Nicolesco, Radu Gabrea şi alţii.

Turneul este organizat de Diverta, Fundaţia Blue Heron România, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi organizaţia „Noii Paşoptişti” în scop umanitar – strângerea de fonduri pentru programul de burse universitare oferit de Fundaţia Blue Heron România tinerilor din centre de plasament.

La începutul turnerului în februarie, Diverta a achiziţionat de la Editura Polirom 2.000 de exemplare ce au fost puse în vânzare în fiecare dintre cele 49 de magazine din ţară. Astfel, a fost lansat pe piaţă cel de-al treilea tiraj al cărţii, Polirom punând în vânzare 3.000 de exemplare de la lansarea oficială ce a avut loc în iunie anul trecut în cadrul târgului de cărţi de la Romexpo şi până în ianuarie anul curent. Timp de opt săptămâni, Sandra Pralong şi Mike Costache au fost gazdele sesiunilor de „book signing” şi degustare de vin ce au avut loc în cadrul magazinelor Diverta din Târgu Mureş, Alba-Iulia, Constanţa, Braşov, Timişoara şi Piteşti.

Bucureştenii au la sfârşit de săptămână ocazia să interacţioneze în mod direct şi să afle motivele care îi îndeamnă pe unii români să aleagă România! Mulţi dintre co-autorii cărţii „De ce m-am întors în România” sunt pregătiţi să răspundă întrebărilor care le vor fi adresate sâmbătă 9 aprilie la Afi Cotroceni (orele 14:00) şi Băneasa Shopping City (orele 17:00) şi duminică 10 aprilie la Mall Vitan (orele 14:00) şi Sun Plaza (orele 17:00).

Participanţii la evenimente vor avea ocazia să pună întrebări co-autorilor şi să deguste vinurile speciale oferite de Senator Wine, sponsorul principal al evenimentului. Participarea la eveniment este gratuită şi se realizează în baza completării formularului online disponibil la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/viewform?formkey=dGwwcDhDVHpYRTcwajZOeG90T050NGc6MQ. Înscrie-te acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu