7 mai 2011

Sărbătorile Pascale traditionale in filiala LSRS China

Luna aprilie a fost o luna importantă pentru LSRS China.
Astfel, au fost ridicaţi la rang de filială, au un nou coordonator adjunct şi au început deja demersurile pentru realizarea unui proiect de colaborare media cu revista "Puntea Prieteniei”, o revistă editată de Radio China Internaţional.



De asemenea, s-au alăturat şirului de evenimente pe care celelalte filiale LSRS le-au organizat de Sfintele Sărbători de Paşte, marcând momentul cu o ieşire la iarbă verde, în parcul Xitucheng din Beijing. Întrucât grădinile chinezeşti sunt recunoscute prin frumuseţea şi importantă lor în cultură chineză, iar temperatură a fost invitanta.
"Am considerat că este cadrul cel mai potrivit pentru reuniunea noastră. După ce am asistat la slujbă ortodoxă şi am luat Lumina Învierii, ne-am adunat cu toţii, în prima zi de Paşte, la o masă copioasă cu ouă roşii, cozonac, friptură şi alte bunătăţi din bucătăria românească pe care româncele de aici s-au oferit să le pregătească. Surpriza evenimentului a fost un concurs de zmee (o activitate des întâlnită în parcurile chinezeşti, practicată cu precaderea de bătrâni), câştigătorul detaşându-se vizibil de ceilalţi participanţi" ne-a povestit coordonatorul LSRS China, Ema Stoian.



Cu intenţia de a fi mai aproape de casă, de tradiţiile şi obiceiurile româneşti, care devin atât de preţioase şi indispensabile la asemenea momente sfinte, au petrecut o după-amiază liniştită, cu gândul şi sufletul tot către casă şi către cei dragi.
Lsrs China transmite astfel tuturor "Hristos a Inviat”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu