7 noiembrie 2012

Noutati LSRS Norvegia


Voluntarii filialei din Norvegia a Ligii Studenților Români din Străinătate au organizat o masă românească pentru 350 de studenți străini,din peste 20 de țări. Evenimentul a fost găzduit de universitatea BI Norwegian Business School, din Oslo, și a reunit 28 de organizatori, „bucătari” români și străini.
Prima ediție românească a BI-nner a avut ca scop promovarea României, de la delicioasele bucate tradiționale românești până la muzica tradițională, obiectivele turistice, valorile și cultura românească,în ansamblul ei. „BInner” este un concept început de BI Norwegian Business School pentru studenții internaționali. O dată pe lună, universitatea oferă o masă gratuită acestor studenți. Ei se pot implica la gătit și curățenie, iar rețetele sunt oferite de universitate sau de organizatorii mesei, în acest caz LSRS Norvegia.

Evenimentul a durat aproximativ 3 ore și a cuprins un recital de muzică tradițională din partea muzicianului Cezar Zavate, o proiecție a unui scurtmetraj, “Lumea fără România“,în care au fost evidențiate valorile culturale, turistice și umane din România de-a lungul timpului, și o expoziție fotografică. Bineințeles, din agenda evenimentului nu a lipsit mâncarea tradițională românească: ardei umpluți, mămăliguță cu smântână și brânză, pește cu legume la cuptor, și placintă românească de mere.
Evenimentul a fost foarte bine primit atât de participanți, cât și de organizatori, ei savurând mâncarea și admirând tradițiile și cultura.
„Mulțumesc”, a spus Ching, din Hong-Kong, către organizatori, în românește. „Vrem rețeta pentru prăjitura cu mere!”, i-a rugat Sara, din Germania, în speranța că va putea reproduce bunătățile gastronomice ale țării noastre.
Alin Claudiu Apostu, coordonatorul evenimentului, spune că evenimentul a ieșit mult peste așteptări: „Ne-am bucurat foarte mult pentru că am reușit să aducem o rază de lumină asupra României, măcar pentru cele trei ore. Prin acest eveniment am încercat să arătăm partea frumoasă a țării noastre și să încercăm să schimbăm percepția asupra românilor creată de către presa internațională ”, a declarat Alin.
 „Data viitoare vom găti mâncare franțuzească”, a anunțat cu invidie Pierre din Franța, la sfârșitul evenimentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu