22 iunie 2009

Bun venit!

Dragi prieteni,

Suntem incantati sa va anuntam ca pe 8 ianuarie 2009 s-a lansat in sfarsit Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)! Stim ca era demult nevoie de aceasta organizatie, avand in vedere cat de multi romani pleaca la studii in afara tarii.

Printre acestia va numarati si voi. Oriunde veti ajunge, sau oriunde sunteti deja, LSRS este alaturi de voi, ajutandu-va cu informatii si reprezentandu-va interesele.

Prin LSRS puteti face cunostinta cu alti studenti romani ca si voi, din toate colturile lumii.

Ca studenti si absolventi romani ai universitatilor din strainatate, suntem o comunitate importanta ca numar si ca valoare. Trebuie sa fim constienti de aceasta.

LSRS este vocea voastra, prin care va puteti exprima opiniile in legatura cu ce se intampla in Romania. Pentru cei care doresc sa se intoarca in tara, LSRS ofera sprijin in idenficarea oportunitatilor profesionale.

Pentru ca parerea voastra conteaza, pentru ca impreuna putem face o diferenta.

Proiectul LSRS are sprijinul multor parteneri puternici din Romania si, in viitorul apropriat, va stabili caile de colaborare cu guvernul Romaniei. LSRS a semnat un memorandum cu Senatul Romaniei prin care se recunoaste rolul tinerilor romani din strainatate in dezvoltarea viitoare a Romaniei. LSRS colaboreaza cu Ministerul Roman de Externe, cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, precum si cu Ambasadele Romaniei din mai multe tari.

Astfel, LSRS este primul si singurul for oficial care reprezinta interesele studentilor romani din strainatate.

In prezent, echipa LSRS aduna membri din peste zece tari. Suntem ca si voi studenti si absolventi romani ai universitatilor din strainatate, de la King’s College in Londra pana la Norwegian School of Management in Oslo si Harvard University in Boston.

Va asteptam sa veniti alaturi de noi:

(1) Inscrieti-va pe grupul LSRS de pe facebook: http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=71008890244&ref=nf

(2) Trimiteti acest mesaj si prietenilor vostri. LSRS este deschis tuturor studentilor si absolventilor romani din strainatate, cat si romanilor din tara care doresc sa studieze afara.

(3) Accesati www.lsrs.ro pentru a afla mai multe informatii despre LSRS. Completati formularul de inscriere la http://www.lsrs.ro/register.php

(4) Daca doriti sa va implicati activ in proiectul LSRS, trimiteti un email la [email protected]. In aceasta etapa, avem nevoie de Ambasadori LSRS in fiecare tara. Daca vreti sa reprezentati in aceasta calitate tara in care studiati in cadrul LSRS, atasati la email CV-ul vostru. Echipa LSRS va va raspunde in cel mai scurt timp.

(5) Pentru orice intrebari, nelamuriri, sau sugestii, scrieti-ne la [email protected].


Va multumim ca faceti parte din proiectul LSRS!
Echipa LSRS
www.lsrs.ro

-------------------------------

Misiunea LSRS:

NOI, studenţii români din străinătate,

Conştientizând creşterea migraţiei tinerilor români către universităţi din întreaga lume, urmare directă a globalizării accelerate şi a deficienţelor cronice ale sistemului educaţional românesc,

Promovând identitatea şi valoarea grupului de studenţi români din străinătate, ce întruneşte numeroase exemple de excelenţă, determinare şi caracter, şi se află în contact direct cu civilizaţia occidentală,

Sprijinind potenţialul studenţilor români din străinătate de a contribui la progresul politic, economic, cultural, şi etic-moral al României,

Şi recunoscând nevoia acută de organizare, întregire, şi promovare a comunităţii de studenţi români din străinătate, pentru folosul membrilor ei şi al României,

Ne asociem în Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi, în cadrul acestei organizaţii neguvernamentale,

Ne angajăm să acţionăm pe două direcţii principale, complementare:

Să recunoaştem efortul şi meritele tinerilor români care doresc să dobândească o educaţie la nivel înalt în străinătate, să facilităm înscrierea lor la instituţiile de profil, şi să contribuim la acomodarea lor într-un mediu nou;

Să susţinem întoarcerea acasă a absolvenţilor români din străinătate şi implicarea lor în procesul de dezvoltare a României.

---------------------------------------------------------

**www.LSRS.ro**
De la 1 ianuarie 2009, va asteptam pe www.LSRS.ro!

Numai acolo gasim informatii legate de studii, colaborari, oferte de angajare, si mai ales putem interactiona direct pe super-forumul LSRS!

CHECK IT OUT: www.LSRS.ro

JOIN: http://www.lsrs.ro/register.php

INTERACT: http://www.lsrs.ro/forum/

---------------------------------------------------------


Pentru ultimele pozitii disponibile in LSRS, accesati http://www.lsrs.ro/collaborations.php.

Multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu