Paris, 25 septembrie 2010. Dragoş Preda, Vice Preşedinte Relaţii Externe LSRS, a primit Premiul de Excelenţă al Forumului Multicultural pentru Dezvoltare Durabilă de la Paris, în cadrul unei ceremonii de amploare, ce a avut loc la Palais de la Decouverte.
Mesager al valorilor democratice. Premiul i-a fost acordat lui Dragoş pentru rolul său în promovarea educaţiei, a valorilor responsabilităţii sociale şi ale democraţiei, ceea ce dovedeşte aprecierea la nivel internaţional de care se bucură tinerii români care au studiat în străinătate.
Un astfel de premiu este mai mult decât o reuşită personală, fiind o contribuţie directă la imaginea României în lume. De altfel, Dragoş este unul dintre miile de tineri români de excepţie, care transmit cu succes străinilor un mesaj pozitiv despre ţara noastră.
Paris-Bucureşti. Dragoş Preda este un tânăr român de excepţie, cu o activitate bogată atât în domeniul academic, fiind absolvent al Facultății de Științe Politice a Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne, cât şi în sectorul non-profit.
De la întoarcerea în ţară, în afară de implicarea permanentă în Liga Studenţilor Români din Străinătate, Dragoş este activ în numeroase alte organizaţii non-guvernamentale, în calitate de: preşedinte IRSCA Gifted Education, organizator al Forumului Educaţiei, membru Rotary Club Bucureşti Triumph, Fondator al Clubului pentru România, fondator şi preşedinte al CRRADAE.
Forumul Multicultural pentru Dezvoltare Durabilă de la Paris este un eveniment anual, organizat de Think Tank International Club Bucureşti, care anul acesta a ajuns la a VII-a ediţie, care a fost dedicată rolului educaţiei şi culturii în promovarea valorilor ce stau la baza dezvoltării durabile. La eveniment au participat studenţi, profesori, diplomaţi, oameni de afaceri şi personalităţi culturale.
“Trebuie să recunosc faptul că premiul de excelenţă acordat de Club de Bucarest - CELIDEA, în cadrul Forumului Multicultural pentru Dezvoltare Durabilă m-a luat prin surprindere. Admiram determinarea celor doi iniţiatori (Dna Ingrid Văileanu şi pe Dl Florin Păun) de a crea adevărate punţi între cele două culturi, promovând valorile neamului nostru şi profesionalismul românesc într-o ţară ce a reprezentat leagănul de propăşire a statului modern român, a generaţie paşoptiste.
Demersurile cuplului Văileanu - Păun constituie adevărate exemple de diplomaţie culturală, bazată pe profesionalism şi responsabilitate socială atât faţă de ţara natală, cât şi faţă de statul care i-a primit. Mai mult decât atât, acţiunile Club de Bucarest nu s-au rezumat la nivel bilateral, generând o adevărată reţea ce promovează excelenţa, profesionalismul şi dezvoltarea durabilă într-un mediu interdependent, multicultural, în sensul viziunii mai tinerei Ligi a Studenţilor Români din Străinătate (www.lsrs.ro).
Se pare că pare însă că gândurile noastre nu s-au risipit, precum drumurile pe care le-am luat. Atenţia lor mi-a urmărit parcursul şi iată, că într-o zi de început de toamnă am găsit invitaţia de a lua parte la reuniune în vederea decernării premiului sus-menţionat.
Aşa cum afirmam şi în timpul manifestării, premiul acesta nu-mi aparţine, ci îl datorez familiei, prietenilor şi colegilor atât de la locul de muncă, cât şi din toate organizaţiile care m-au primit în rândurile lor. Le mulţumesc tuturor pentru înţelegerea, truda comună, prietenia şi încrederea în determinarea, încăpăţânarea şi visurile unui nebun.” A declarat Dragoş Preda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu