7 noiembrie 2010

Filialele LSRS la inceput de an universitar

În luna octombrie, filialele LSRS din întreaga lume au avut o activitate intensă, pregătind evenimente speciale pentru membrii lor. Astfel:

Pe bătrânul continent...

Filiala LSRS Marea Britanie a organizat Conferinţa Anuală a Studenţilor şi Profesorilor Români din Marea Britanie. Aflată la cea de a treia ediţie, conferinţa a reunit studenţi şi profesori români cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ britanic, ai domeniului diplomatic şi ai mediului de afaceri. Participanţii au dezbătut subiecte de actualitate precum dezvoltarea profesională, oportunităţi de practică la diferite companii, cercetare şi finanţarea studiilor. Alături de Geogiana Chiper (British Romanian Chamber of Commerce), Ana Becheru (coordonator LSRS UK) a susţinut prezentarea „Introduction to the pilot programme BRCC Work Experience Scheme”, oferind astfel oportunităţi de practică studenţilor români de excepţie.

Filiala Austria și-a început activitatea cu o echipă nouă, motivată și plină de idei. Alături de Anda-Cristina Radu, următorii tineri lsrs-iști se vor face “vinovați” pentru dezvoltarea Filialei Austriei și organizarea unor frumoase evenimente: Iulia Iliuț (Coordonator Adjunct), Raluca Oltean (PC Relații Interne), Maria Hurghis (Relații Interne), Sandra Silagyi (Relații Interne), Ovidiu Tisler (PC Relații Externe), Sergiu Nicoară (Consilier Parteneriate), Adina Cîrstea ( PC Comunicare și Informare), Ana Cristina Baiaș (Consilier Comunicare), Dan Dimitriu (PC Proiecte).

... în friguroasa Rusie...

LSRS Rusia crede în înţelepciunea populară, şi, deci, şi în acea ”vorbă” care spune că „nu eşti un om întreg dacă nu ai plantat un copac şi nu ai lăsat un urmaş pe pământ”. Echipa LSRS Rusia a purces la îndeplinirea sarcinii mai uşoare, cea legată de copaci. Pe data de 10.10.2010, împreună cu organizaţia neguvernamentala ”Zhenshiny i biznes” (Femeile şi Antreprenoriatul) Filiala LSRS Rusia a răspuns invitaţiei Green Peace de a planta 10 copaci într-un parc petersburghez în cadrul acţiunii ecologice 10-10-10. Numărul simbolic, 10 a fost menit să aminteasca de responsabilitatea civică a fiecăruia și de importanța comportamentului ecologic.

De asemenea, Filiala Rusia și-a suflecat mânecile și a gătit bucate românești pentru evenimentul "Ziua mâncării tradiționale". Organizat de clubul Friends Forever,
Diaspora românească din Federaţia Rusă a petrecut cu ocazia ”Serii românești”, unde au fost prezentați invitații speciali - 17 studenți români ce studiază în Moscova pentru următoarele 3 luni - și activitatea generală a Ligii Studenților Români din Străinătate, alături de proiectele LSRS Rusia.

...sau în fierbintele orient....

Filiala LSRS Turcia nu se lasă mai prejos, organizând, în data de 11 Octombrie 2010, o primă reuniune a studenților și absolvenților români din Turcia. Agenda întâlnirii? Împărtășirea experiențelor dobândite la universitățile din Turcia, a dificultăților întâmpinate în echivalarea diplomelor în România sau în căutarea unui job la întoarcerea în țară. De asemenea, echipa LSRS Turcia a adresat o scrisoare oficială Ambasadei Turciei din României, solicitând ajutorul acesteia în soluționarea unor probleme întâmpinate de tineri studenții români – durata scurtă a vizelor – cea mai fierbinte chestiune!


...și peste ocean!

Asociația Inginerilor Români din Canada (www.arec.ca), în cooperare cu Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Canada (www.lsrs.ro) și Association of Canadian Romanian University Professors în Ontario (www.acrupo.org) organizează a 5-cea Gala Dinner în data de 5 Noiembrie, 2010! Cu ocazia Galei, AREC va premia inginerii absolvenți în 2010. Invitatia Filialei LSRS Canada este deschisă pentru toți cei care au absolvit ingineria în 2010 sau în orice alt an, familiile și prietenii lor!
Pentru intrebări și confirmare (în cazul în care ați absolvit în 2010), trimiteți repede un email la una dintre adresele: [email protected] sau [email protected]. Nu pierdeți ocazia! Evenimentul va fi unul foarte folositor tinerilor ingineri pentru networking și, de ce nu, pentru oportunitățile antreprenoriale sau de angajare.


Filiala LSRS SUA, la rândul ei, a reprezentat România cu ocazia evenimentului ”Romanian Language Day”, de la finele lunii septembrie. Bucurându-se de prezența unor distinși vorbitori, precum Corina Cherteș, Directorul Institutului de Limbă Română din București, Moma Momescu, Profesor la Columbia University sau Oana Radu, Directorul Institutului Cultural din New York, evenimentul a ”profitat” de ocazia creată, pentru a-și invita participanții să urmărească un scurt film românesc contemporan. Totodată, LSRS SUA a susținut participarea Consulatului Românesc Onorific la evenimentul ”Atlanta World Showcase & Governor s International Awards” în data de 7 octombrie 2010, alături de alte 60 de reprezentanțe consulare sau comerciale internaționale. Cu ocazia acestui prestigious eveniment internațional, Consulatul Românesc onorific a prezentat oamenilor de afaceri din întreaga lume posibilitatea de a începe noi afaceri în țara noastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu