5 februarie 2011

LSRS Olanda

În anul 2010, Filiala Benelux a fost desfiinţată şi înlocuită cu cea din Regatul Ţărilor de Jos şi cea din Belgia. Printre activităţile filialei Olanda desfăşurate pe parcursul anului trecut se număra participarea în calitate de partener la evenimentul "International Film Festival Nijmen 2010", scrierea unui proiect în vederea obţinerii unei finanţări din partea Departamentului pentru Români de Pretutindeni şi imbunatirea relaţiilor cu oficialităţile române din Olanda. O performanţă a acestei structuri este oferirea unei game largi de informaţii despre modul de viaţă şi studiile din această ţară, regăsite pe pagina wiki de InfoStudii (http://wiki.lsrs.ro/index.php/Infostud/Olanda). De asemenea, conducerea a păstrat o relaţie apropiată cu membrii LSRS prin intermediului portalului de socializare online - Facebook şi prin comunicarea via email, în special cu scopul de a-i consilia pe viitorii studenţi din Olanda.

Anul 2010 s-a încheiat prin marcarea Zilei Naţionale printr-un eveniment dedicat studenţilor. "Ziua Studentului Român în Olanda" a fost organizată în strânsă colaborare cu reprezentanţii oficiali ai României şi Erasmus Association of Romanian Students. Cu această ocazie, la sediul Ambasadei României din Haga s-au reunit peste 80 de studenţi din toate colţurile Olandei.

Prima luna a anului curent a însemnat o noua etapă pentru această filială, întrucât conducerea s-a schimbat radical. Anul a debutat cu recrutarea unei noi echipe, cu aplicarea cu un proiect la sesiunea de Finanţări 2011 a Departamentului pentru Români de Pretutindei şi nu în ultimul rând cu consolidarea relaţiilor atât cu Ambasada României, cât şi cu DPRP.

În vederea îmbunătăţirii relaţiilor dintre membrii echipei, filiala va organiza în luna aprilie un team-building, urmat în luna consecutivă de evenimentul "Romanian Night". În luna septembrie va fi organizată o lansare de carte - Sandra Pralong "De ce m-am întors în România", iar anul va fi încheiat cu cea de-a două ediţie a Zilei Studentului Român în Olanda. Un alt obiectiv pentru acest an este crearea unui ghid cu informaţii utile sub formă unui website. Filiala Olanda urmăreşte ca prin intermediul proiectelor menţionate să unească studentii români de pe teritoriul acestei ţări într-o comunitate stabilă, căreia să îi ofere cât mai multe oportunităţi de interrelaţionare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu