8 februarie 2011

LSRS Rusia

În curând LSRS Rusia împlinește 1 an. Și, cum adeseori în astfel de momente se obișnuiește să se facă un bilanț al perioadei care se încheie, precum și să se stabilească țelurile pentru noul an, am decis să urmăm tradiția. Așadar, ce s-a întâmplat în LSRS Rusia în acest an?

Noi considerăm că am reușit să punem câteva pietre la temelia activității LSRS în această țară, care are nu numai un teritoriu foarte întins, dar și o cultură extraordinară. Din păcate, din diverse motive, numărul studenților din Federația Rusă este foarte redus, ceea ce înseamnă că și resursele umane ale LSRS Rusia sunt reduse, echipa noastră numărând 3 membri. Însă acest lucru nu ne-a descurajat. LSRS Rusia și-a început activitatea încercând să pună la dispoziția studenților români cunoștințele și experiența lor legate de studiul în Federația Rusă. Astfel au apărut secțiunile despre Rusia de pe wiki.lsrs.ro și Esharing, pagina LSRS Rusia pe Facebook și grupul Лига румынских студентов за рубежом — Российская Федерация pe www.vk.com, susținute și de activitatea pe forumul LSRS. O mare parte din energia LSRS a fost canalizată spre indentificarea studenților români din Rusia și pentru stabilirea contactului cu aceștia. Ca urmare a acestor eforturi susținute, echipa LSRS Rusia s-a mărit, incluzând un membru important și extinzându-și activitatea în Moscova (inițial, LSRS Rusia era prezentă numai în Sankt-Petersburg). În ceea ce privește activitatea LSRS Rusia, numim numai două dintre proiectele desfășurate:
1 - participarea, în aprilie 2010, la Festivalul Internațional al Studenților, organizat de Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg, la care ne-am bucurat de sprijinul Consulatului General al României în Sankt-Petersburg și al absolvenților secției de limba română al Universității de Stat
2 – sărbătorirea zilei de 1 Decembrie în Sankt-Petersburg, eveniment organizat în întregime de studenții români din Federația Rusă și de studenții secției de limba română, care s-a bucurat de aprecierea deosebită a celor prezenți. De asemenea, membrii LSRS Rusia au participat la recepția oferită de Ambasada României la Moscova cu ocazia Zilei Naționale.

Ce ne dorim de la anul care vine?

LSRS Rusia speră că echipa sa se va mări în continuare, pentru că “unde-s mulți, puterea crește”. De asemenea, intenția noastră este accea de a repeta în 2011 reprezentarea României la Festivalul Internațional al Studenților Universității de Stat din Sankt-Petersburg. Un alt proiect vizează organizarea, în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România, a unor seminarii pe tema studiului in Federația Rusă. Însă țelul nostru principal rămâne acela de a continua promovarea studiului în Federația Rusă în rândurile studenților români și, în egală măsură, de a promova imaginea României în Rusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu