8 februarie 2011

LSRS Canada

Echipa LSRS Canada recunoaste situatia unica a studentilor pe care ii reprezinta. Numarul celor care sunt inscrisi la universitati canadiene ca si studenti internationali este foarte mic in comparatie cu numarul studentilor de origine romana care studiaza in Canada ca rezidenti sau cetateni ai tarii. Din aceste motive, LSRS Canada se axeaza in principal pe sprijinirea implicarii acestora in activitati culturale, artistice si antreprenoriale.

Strategia prin care LSRS Canada strange fonduri pentru a organiza evenimente este cea de fundraising, prin diferite metode. Astfel, in Aprilie 2010, printr-un BBQ Fundraiser, LSRS a strans destule fonduri ca sa sustina lansarea de carte a autoarei de origine romana C.R. Preston – The Spanish Guru, in Mai 2010, eveniment organizat in colaborare cu University of Toronto, Raul Dudnic, realizatorul emisiunii “Noi Romanii” si editura Empire State Books.

In Noiembrie 2010, LSRS Canada in colaborare cu Asociatia Inginerilor Romani din Canada (www.arec.ca) si Association of Canadian Romanian University Professors in Ontario (www.acrupo.org), a organizat Gala Inginerilor Români din Canada, Editia a 5-a, eveniment la care au fost premiati absolventii romani de inginerie, promotia 2010, de la universitatile din Ontario. La Gala au participat personalitati marcante ale diasporei romanesti din Canada, printre care si Consulul Romaniei la Toronto, Dl. Valentin Naumescu si Deputatul pentru diaspora Dl. Mircea Lubanovici.

1 Decembrie a fost sarbatorit la Ambasada Romaniei din Canada, prin invitatia D-nei Ambasadoare Elena Stefoi. LSRS a incheiat anul 2010 printr-o campanie de strangere de fonduri pentru doua centre pentru copii abuzati, neglijati, sau abandonati din Romania, House of Angels si Morcoveata. Cu toate ca idea acestei strangeri de fonduri nu a apartinut LSRS Canada, raspunsul la apelul lor a fost coplesitor. LSRS Canada, ocupandu-se de logistica, a adunat peste 300 de kg de jucarii si hainute si in jur de 1000 CAD, bani folositi pentru transportul donatiilor in Romania. Aceasta strangere de fonduri va deveni o actiune anuala si va lansam pe aceasta cale o invitatie de colaborare si participare. Puteti oricand sa contactati echipa LSRS Canada la [email protected].

Pentru 2011, LSRS Canada se pregateste sa organizeze doua actiuni de strangere de fonduri – in primavara si in toamna, dat fiind succesul conceptului de BBQ in park care sa reuneasca studentii la un joc de fotbal si mancare la gratar, o serata de apreciere a membrilor, si o expozitie de fotografie si arta. Deasemenea LSRS Canada lucreaza in continuare la telul lor de a deschide un club studentesc roman la fiecare universitate la care sunt inscrisi mai mult de 10 studenti de origine romana.

Va invitam sa urmariti progresul LSRS Canada pe pagina de Facebook prin Liga Stdentilor Romani din Strainatate filiala Canada, grupul LSRS Canada si/sau adaugand ca prieten LSRS Canada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu