7 februarie 2011

LSRS Danemarca

Mulţumim studenţilor români din Danemarca şi tuturor colegilor din LSRS pentru premiul “Cea mai activă Filială LSRS”! Activitatea din anul ce a trecut a filialei LSRS Danemarca este o consecinţă a pasiunii pentru voluntariat şi a dorinţei de a produce o schimbare în rândul studenţilor români din străinătate.

Proiectele desfăşurate în 2010 s-au axat pe de o parte, pe promovarea României şi a tradiţiilor naţionale peste hotare: “1 Decembrie Românesc”, “e-martie” sau “Biblioteca LSRS”. Acestea au consolidat comunitatea de studenţi români din Danemarca, au dus la formarea de noi parteneriate şi au fost alături de studenţii români, tocmai când dorul de casă era mai mare. Pe de altă parte, proiectele s-au axat şi pe dezvoltarea legăturii dintre comunitatea internaţională şi studenţii români din Danemarca, în această categorie încadrându-se cu succes lansarea propriu-zisă a filialei, concursul de fotografie “Focus Aarhus 2010” sau “RoSounds”, eveniment organizat pentru noii studenţi din Aarhus. Însă, contrar aşteptărilor, provocarea nu constă în implementarea proiectelor şi desfăşurarea activităţilor, ci în producerea unei schimbări prin promovarea eticii, a solidarităţii, a patrotismului faţă de ţara şi prin a fi, fiecare dintre noi, amabasadori desăvârşiţi ai României în străinătate.

A câştiga premiul pentru cea mai activă filială LSRS reprezintă o provocare ca în anul 2011 să fim cel puţin la fel de implicaţi! În perioada următoare va fi o continuitate a proiectele implementate în anul anterior dar vom avea si proiecte noi, adaptate la nevoile curente ale studenţilor români din Danemarca.

Echipa LSRS DK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu