11 aprilie 2011

LSRS Spania, Conferinţa despre Leadership: „Toţi ne naştem pentru a străluci!”

Marţi, 5 aprilie 2011, LSRS Spania a organizat la Barcelona evenimentul „Leadership: condiţie a succesului”, cu tema mentes briliantes, dorind a fi începutul unei serii de întâlniri între români cu minţi strălucite din Spania. Evenimentul a cuprins mai multe speech-uri interesante pentru tinerii români care se pregătesc de o carieră de succes în peninsula iberică.

Primul invitat, avocatul Javier Garcia Ibañez, cu experienţă vastă în relaţii internaţionale, a făcut o paralelă între România şi Spania şi a prezentat legăturile existente între cele două ţări la nivel economic, social şi cultural. Concluziile marcate au arătat că piaţa din Spania este deschisă către tinerii români cu educaţie superioară, criza economică actuală accentuând nevoia angajatorilor de a atrage profesionişti foarte bine pregătiţi şi pasionaţi în domeniul lor de expertiză. O a doua concluzie importantă exprimată a fost certitudinea că investiţiile în România sunt încurajate în Spania, fiind vorba despre o piaţă cu potenţial major şi legături benefice deja existente.


Al doilea invitat, Toni Mascaró, expert în comunicare si marketing online, a arătat tinerilor prezenţi abilităţile necesare pentru a deveni antreprenori de succes, de la talent şi pasiune până la atenţia pentru detalii şi atracţia pentru bani. În ultima parte a conferinţei, LSRS Spania a avut-o ca invitată, pentru a-i inspira pe tinerii prezenţi, pe Miriam Fisas, specialist în mentorat şi coaching organizaţional. Ea a început cu un motto impresionant: „Toţi ne naştem pentru a străluci!”. Apoi a prezentat, într-un mod interactiv, calităţile necesare pentru a fi un bun lider, înnăscute şi dobândite. Mini-jocuri şi întrebări au ţinut sala plină până la ultimul scaun, în maximă atenţie şi interactivitate.


A doua parte a evenimentului, o sesiune informală de networking, s-a ţinut pe terasa locaţiei centrului Gild unde invitaţii au putut degusta specialităţi româneşti. O surpriză plăcută a fost şi participarea mai multor tineri expaţi din diverse alte ţări, precum Irlanda, Peru, Anglia sau Italia, care şi-au manifestat interesul faţă de tema întâlnirii şi au comentat că ar aprecia dacă şi ţările lor de origine, prin ligile reprezentante, ar organiza astfel de evenimente.


În final, dar cu mare bucurie, putem anunţa că LSRS filiala Spania, a beneficiat de suportul şi entuziasmul echipei Consulatului General al României la Barcelona, reprezentată prin d-na Alina Stoicescu, Viceconsul, şi d-l Mihai Nicula, Consilier economic și comercial, care au interacţionat cu tinerii români pe teme actuale din societatea spaniolă și au discutat despre oportunitățile existente.



Dragi colegi, felicitari si mult succes pe mai departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu