31 mai 2011

Conferinţa Internaţională „Eurasian Inter-university Dialogues on Cooperation for Higher Education Development” - 27-28 mai 2011

Conferinţa Eurasian Inter-university Dialogues on Cooperation for Higher Education Development a fost organizată sub patronajul Comisiei Parlamentare Comune Permanente pentru relaţia cu UNESCO, în contextul iniţiativelor susţinute de United Nation Academic Impact (UNAI) şi Alliance of Civilisation. Scopul manifestării este acela de a aduce împreună instituţii de învăţământ superior din sud-estul Europei şi Asia Centrală, care să iniţieze dialoguri inter-sectoriale în domeniul ştiinţelor sociale, al aproprierii culturale şi al rolului pe care instituţiile, profesorii şi cercetătorii din cele două regiuni trebuie să îl joace pentru a susţine şi a promova împărtăşirea cunoaşterii şi cooperarea la toate nivelurile.

Laura Popa, studentul Erasmus 2 milioane si coordonator LSRS Turcia, a participat in calitate de reprezentant al studentilor la aceasta conferinta. Punctele atinse au cuprins experienta de student in Turcia, avantajele unei mobilitati internationale, precum si programele destinate tinerilor prin care pot studia in Eurasia.

“Uniunea Europeana promoveaza mobilitatea studentilor si profesorilor in Asia Centrala prin programele Erasmus Mundus si Tempus. Acestea sunt finantate de catre Uniunea Europeana, cu scopul de a adauga educatiei superioare si o dimensiune europeana. In timp ce Erasmus Mundus se axeaza pe mobilitatea studentilor, profesorilor si cercetatorilor, Tempus promoveaza cooperarea institutionala, concentrandu-se pe reforma si modernizarea invatamentului superior in concordanta cu principiile procesului Bologna.
Alegerea de a studia in Turcia a avut la baza preferinta pentru o experienta europeana diferita. Pentru mine Erasmus a reprezentat mai mult decat a studia in strainatate. Am descoperit o noua cultura, si am invatat ceea ce nu era scris in carti. Cea mai mare realizare fost aceea de a avea un mentor care sa imi ghideze pasii in domeniul studiat, caruia ii multumesc pentru ca mi-a inspirat alegerile viitoare in viata.” ne-a povestit Laura.

Mai multe info aici: http://www.cepes.ro/themes/global_dialogues/default.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu