4 mai 2011

Interviu cu Adina Vinţan - Coordonator Caravana LSRS



Din seria "să ne cunoaştem mai bine" luna aceasta o veţi cunoaste pe Adina, Coordonator Caravana LSRS.

1. Cine este coordonatorul proiectului „Caravana LSRS”? Spune – ne câteva cuvinte despre tine.

Adina Vinţan, născută în Petroşani, Hunedoara, absolventă a Şcolii de Înalte Studii Europene Comparate din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, beneficiară a unei mobilităţi de studiu Erasmus, pe perioada ultimului an de masterat, la Universitatea de Studii din Florenţa, Italia, în prezent angajată a unei companii multinaţionale în Bucureşti. Increzătoare în viitorul României şi în oportunităţile LSRS de a contribui la dezvoltarea ţării noastre, conştientă de importanţa pe care educaţia de calitate o reprezintă pentru tinerii români şi pregatită să faciliteze, prin mijloacele pe care le deţine, accesul tinerilor la o astfel de educaţie.

2. Descrie-ne, pe scurt, proiectul de care te ocupi? Care sunt partenerii?

Caravana LSRS constă în seminarii de informare a tinerilor români cu privire la oportunităţile de studiu de care aceştia pot beneficia în străinătate. Studenţi şi absolvenţi români din străinătate prezintă tinerilor interesaţi avantajele şi dezavantajele studiului peste hotare, paşii care trebuie urmaţi în întocmirea unei aplicaţii de succes la o universitate din străinătate, posibilităţile de finanţare care pot fi accesate, viaţa studenţească din diferitele oraşe universitare şi răspund la orice întrebare legată de studiul şi modul de viaţă în ţara în care au studiat sau studiază.

Partenerii Caravanei LSRS 2011 sunt liceele şi universităţile din diferite oraşe, mai multe ONG-uri din România, precum şi presa locală şi naţională. Le mulţumim tuturor pentru sprijin şi încredere.

3. Care crezi că va fi impactul acestui proiect pentru beneficiarii proiectului?

Depinde de fiecare. Din experienţa anului trecut, am observat că pentru foarte mulţi tineri aceste seminarii au făcut diferenţa. Sunt mulţi tineri care au hotărât să îşi continue studiile peste hotare, au beneficiat de programul LSRS de Mentorat şi sunt deja studenţi la universităţile pe care le-au ales peste hotare. Alţii tineri au ales să intre în programul de Internship în LSRS şi lucrează ca şi voluntari alături de membrii Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
Tinerii români sunt foarte receptivi. Sunt convinsă că foarte mulţi dintre participanţii de anul acesta vor valorifica eficient informaţia obţinută în cadrul seminariilor Caravanei şi acest lucru ne motivează să mergem înainte.

4. Care ar fi planurile tale de viitor (nu doar la nivel de LSRS, dar şi la nivel profesional, educativ) ?

La nivel LSRS plănuiesc să finalizez cu bine proiectele în care m-am angajat şi să identific noi proiecte menite să contribuie la dezvoltarea ţării noastre şi a românilor. Deoarece consider că experienţa internaţională este foarte importantă şi chiar dacă ne întoarcem în ţară este benefic să avem cât mai multe experienţe în străinătate, plănuiesc să urmez peste hotare unul sau mai multe programe de perfecţionare în domeniul meu şi nu numai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu