15 mai 2011

LSRS Grecia a participat la ThessISMUN 2011

În perioadă 27 Aprilie - 1 Mai 2011, LSRS Grecia, a particip la cel mai important eveniment internaţional pentru studenţi organizat în Grecia: Thessaloniki Internaţional Student Model United Nations (ThessISMUN) 2011, la cea de-a 10 aniversare.

Iniţiat acum 10 ani, ThessISMUN este singurul eveniment de acest gen organizat în Grecia şi cel mai important Model United Nations organizat în Sud-Estul Europei, fiind totodată unul de referinţă pentru cele organizate în ţările vecine (i.g. BISMUN în Bucureşti, SofIMUN în Sofia etc.). Pe parcursul a 5 zile de summit, studenţii de nivel universitar şi postuniversitar din toată lumea şi-au demonstrat abilităţile diplomatice şi au simulat discuţii în cadrul diverselor comitete ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (UN), Consiliului Europei (CoE) şi Consiliului Nord Atlantic (NATO).
ThessISMUn este un instrument eficient de cunoaştere în profunzime a complexităţii problemelor globale şi a modalităţilor prin care comunitatea internaţională îşi manifestă preocuparea pentru aspectele economice, cele legate de drepturile omului sau de mediu, fiind un forum care pregăteşte noii diplomaţi şi lideri din întreagă lume.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Macedonia din Salonic, în colaborare cu Ministerul Educaţiei din Grecia şi Primăria din Salonic. În acest an, ThessISMUN a adunat peste 440 de participanţi, din 28 de universităţi din străinătate şi 18 universităţi din Grecia, delegaţi reprezentând 110 state membre ale UN, CoE şi NATO.

Reprezentantă LSRS Grecia, Cristina Chiriţa, a avut oportunitatea să fie numită Ministru Delegat al Republicii San Marino în Comitetul Miniştrilor din cadrul Consiliului Europei şi Ambasador al Delegaţiei San Marino în Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
"A fost un prilej extraordinar să reprezint cu mândrie studenţii români care studiază în străinătate, fiind singură participanta în această calitate (ceilalţi 5 români participanţi sunt studenţi în ţara, în Bucureşti), dar şi o bună ocazie să menţionez de numele LSRS, că organizaţie dedicată activităţilor întreprinse de studenţii români la nivel internaţional." ne-a povestit Cristina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu