6 iunie 2011

Bucharest Summer University



Liga Studenţilor Români din Străinătate, te invita la: Bucharest Summer University 2011! După şase ediţii de succes, Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin intermediul Senatului Studenţesc, cu mentoratul Facultăţii de Marketing, va organiza în acest an cea de-a şaptea ediţie a şcolii internaţionale de vară Bucharest Summer University.

În perioada 14-28 august 2011, 55 de studenţi din întreaga lume vor asista la conferinţe şi vor lua parte, cu specialişti internaţionali de renume din mediul academic şi cel de afaceri, la dezbateri pe tema „Energie şi creştere economică”. În fiecare an, evenimentul a atins standarde şi performanţe din ce în ce mai înalte atât din punct de vedere al participanţilor, al curriculumului cât şi din punct de vedere al organizării.

Ediţia din acest an a Bucharest Summer University, îşi propune să provoace discuţii pe marginea unor subiecte de mare actualitate şi anvergură. Participanții vor studia conceptele fundamentale din domeniu (producere, transport, rafinare) aplicate formelor convenționale de energie (petrol, gaze naturale și cărbune), vor afla mai multe despre politici, practici și prețuri în domeniul energiei practicate de țările exportatoare, respectiv importatoare de energie, vor înțelege mecanismul de funcționare al pieței de energie la nivel mondial, european și românesc dar vor aborda și conceptul de securitate energetică. Prin intermediul studiilor de caz, vor înțelege impactul economic și de dezvoltare pe care îl are capacitatea de a produce energie asupra societăților și comunităților. Nu în ultimul rând, vor afla în ce măsură poate fi valorificat potențialul de întrebuințare al formelor alternative de energie spre a minimiza efectele negative asupra climei și a mediului înconjurător.
La sfârşitul celor 2 săptămâni, în urma unui examen de verificare, cursanţii vor putea obţine 5 ECTS (puncte de credit transferabile internaţional).

Şcoala de vară a Academiei de Studii Economice din Bucureşti propune un cadru multicultural în care fiecare participant poate afla mai multe despre cultura românească, dar şi despre cultura celorlalte regiuni ale lumii reprezentate la Bucharest Summer University. Cursurile interactive şi activităţile academice vor fi îmbinate cu acţiuni recreative, petreceri, excursii şi seri culturale, menite să ofere participanţilor o experienţă unică şi de neuitat. Participanţii vor avea ocazia să viziteze o parte din peisajele minunate şi obiectivele turistice ale României, pe parcursul unei excursii de un week-end prin ţară.

Pentru cei interesaţi, există trei modalităţi de a înscriere la Bucharest Summer University:
- se oferă posibilitatea de a beneficia de bursă integrală (care acoperă în totalitate costurile şcolii de vară),
- bursă parţială sau
- de a trimite o aplicaţie standard.
Termenul limită de depunere a aplicaţiilor pentru bursa integrală este 10 iunie 2011, iar cel pentru restul aplicaţiilor, 24 iunie 2011.
Mai multe detalii pot fi obţinute accesând site-ul oficial al Bucharest Summer University, www.bsu.ase.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu