5 iunie 2011

Lansarea oficială a Filialei LSRS China



Ziua de 3 Iunie 2011 a reprezentat cu adevărat un moment definitoriu pentru ceea ce va însemna de acum LSRS pentru toţi românii din China - căldură, apropiere, perfomanta, unitate în ideal şi mai ales succes. Începând cu ora 17:00, la sediul Ambasadei României la Beijing a avut loc Ceremonia de Lansare Oficială a Filialei China a Ligii Studenţilor Români din Străinătate, sub înaltele auspicii ale Ambasadei României la Beijing, un eveniment de success cu rezultate semnificative.

Evenimentul, organizat sub patronajul Ambasadei României la Beijing, a reunite un număr semnificativ de studenţi şi absolvenţi români din China, precum şi numeroase personalităţi ale vieţii culturale şi diplomatice din cele două ţări surori. Printre invitaţii de marca ai evenimentului, s-au numărat:
Preşedintele Asociaţiei Studenţilor Chinezi din România- domnul Wang Tienshan (fost consul al Republicii Populare China în România), domnul Ding Chao - profesor de limba romană la Universitatea Beiwai, Sarah Linder- membru Alumni AIESEC China, domnul Wu Min de la publicaţia a€œPuntea Prieteniei”, Dan Tomozei şi Anca Rusu de la Radio China Internaţional.



Ceremonia a fost deschisă de discursurile din partea Ambasadei României şi ale invitaţilor, urmând prezentarea proiectelor şi performanţele obţinute de LSRS precum şi strategia de dezvoltare şi obiectivele Filialei China. La sfârşit au sărbătorit cu un cocktail aniversar.

Echipa LSRS China a fost felicitată şi încurajată de către domnul Bogdan Fotin, Însărcinat cu Afaceri şi domnul Ion Dicu, Ministru Plenipotenţiar: "Oricand, porţile Ambasadei Române vă sunt deschise”, Excelenţa Sa, domnul Ambasador Viorel Isticioaia, în prezent Şeful Departamentului Asia şi Pacific, Serviciul European de Acţiune Externă, le-au făcut o mare onoare acordându-le un mesaj de inaugurare, prin care le-au asigurat de întregul suport al domniei sale: „Va asigur că momentul, dincolo de distante, reverberează pentru mine cu un profund ecou afectiv şi profesional. Într-un secol în care operăm tot mai mult la frontierele flotante ale imprevizibilului, vă felicit pentru reflexul salutar, bine-venit, de solidaritate şi vă urez să vă aducă mai multe certitudini şi sentimentul tonifiant al unei cauze comune! Vă doresc success, prospeţime sufletească impermeabilă la trecerea anilor, interacţiune cordială, şi o mereu abundenţă inspiraţie în această lume tot mai complexă!”

LSRS China pe teritotoriul chinez: Poporul chinez este şi în ziua de astăzi o dovadă vie că unitatea şi spiritul de sacrificiu pentru acele obiective înalte, care depăşesc ambiţiile individuale, sunt elementele esenţiale ale progresului naţional. Prietenia româno-chineză, consolidată pe parcursul a multor decenii de strânse relaţii între popoarele noastre, îşi găseşte astăzi o noua expresie la nivel de tineret prin lansarea acestei Filiale.



Ceremonia de Inaugurare a fost un eveniment de o importantă memorabilia, dedicat studenţilor şi absolvenţilor români din China. Acest succes important nu ar fi fost niciodată posibil fără sprijinul exemplar şi consistent oferit de Ambasada României, pentru care suntem cu toţii extrem de recunoscători. Ne exprimăm convingerea că această minunată colaborare va continuă şi peste un an, un deceniu, sau un secol, sprijinind ţinerii români din China să rămână uniţi, este generaţii, în spiritul solidarităţii naţionale şi tradiţiilor noastre româneşti.
De asemenea, un moment profund inspirant şi semnificativ a fost şi mesajul preşedintele nostru LSRS - Sebastian Burduja, care ne dă curajul şi puterea de a duce la desăvârşire misiunea, ne-a declarat coordonatorul LSRS China, Ema Stoian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu