14 iunie 2011

Invitaţie la poveşti cu români de elită. În rol de povestitor - maestrul Dan Puric



Marţi, 14 iunie, începând cu orele 12:00, Liga Studenţilor Români din Străinătate încheie prima ediţie a proiectului „La poveşti cu români de elită” cu nimeni altul decât Dan Puric. Astfel, tinerii dornici de o sursă de inspiraţie sunt invitaţi la Librăria Cartureşti pentru a interacţiona cu maestrul Dan Puric şi a participa la ultima sesiune de mentoring din acest an universitar.

Dan Puric a absolvit în 1978 “Liceul de arte Nicolae Tonitza” din Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi a activat la Teatrul din Botoşani (1983-1988), pentru că, apoi să fie angajat al Teatrului Naţional din Bucureşti. Prin talentul său remarcabil, prin dăruire şi expresivitate, Dan Puric s-a impus drept un nume cu rezonanţă printre marii actori români, întrucât este un artist complet, care abordează întreaga paletă a spectacolului de teatru: este actor, regizor, dansator, coregraf şi mim şi într-o nouă postură, cea de scriitor, publicând cărţile de cugetări “Cine Suntem” şi „Despre OMUL FRUMOS” care ne îndeamnă la reevaluarea identităţii noastre.
Spectacolele sale (Toujours l'amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote) au fost reprezentate în mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt şi RTL Luxemburg. Numeroase premii şi nominalizări i-au adus în dar recunoştinţa românilor dintre care menţionăm câteva: Premiul UNITER pentru teatru nonverbal-2003, Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală - pentru promovarea artei scenice româneşti în străinătate (modalităţi de exprimare scenică), Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler - pentru servicii excepţionale în cultură, 2000.
Aşadar, marţi,14 iunie (12:00-14:00), in cadrul librăriei Verona, Cărtureşti (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1), 40 de tineri români vor avea ocazia să îl cunoască şi să discute direct, într-un mediu informal, cu maestrul Dan Puric.

Liga Studenţilor Români din Străinătate te-a invitat începând cu luna martie să stai la poveşti cu românii de elită, cu adevăratele exemple ale României, cu o seamă de oameni de maximă ţinută morală şi profesională, modele care ne legitimează existenţa în peisajul spiritual universal.

În luna martie, Liga Studenţilor Români din Străinătate a lansat un nou proiect „La poveşti cu români de elită” proiect ce facilitează interacţiunea directă dintre modelele adevărate ale societăţii româneşti de astăzi şi elitele României de mâine. Astfel, din martie până astăzi, tinerii doritori să stea de vorbă într-un cadru informal cu oameni de succes au avut ocazia să îi întâlnească pe Sandra Pralong (Consilier pe probleme de gen şi societate civilă în cadrul Programului pentru Dezvoltare al Naţiunilor Unite Române), Alexandru Bălăşescu (antropolog pentru Renault Technologies), Georgiana Coşoveanu (Director Executiv la Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului), Marian Staş (Fundaţia CODECS pentru Leadership), Mike Costache (filantreprenor), Vlad Stan (antreprenor, angel investor), Niels Schnecker (Managing Senior Parner Schnecker van WYK & Pearson), Radu Oprea (Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România), Theodor Braşoveanu (Laureat al Galei Studenţilor Români din Străinătate 2010), Sorana Savu (CEO Premium Communication) şi Cosmin Alexandru (CEO B&P Brandivia). Am vorbit despre determinare şi încredere în forţele proprii, despre antreprenoriat şi lupta pentru idealuri, despre motivaţie şi puterea de a merge înainte.

Participarea la eveniment este gratuită (în limita locurilor disponibile) şi se realizează prin completarea formularului online disponibil la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/spreadsheet/viewform?formkey=dDloSEZQQWJYeUhNX1N3ejNMZ2VQUmc6MQ#gid=0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu