16 iunie 2011

LSRS Spania: “Succesul vostru, inspiraţia noastră”



Sâmbătă, 11 iunie, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) filiala Spania a organizat la Madrid întâlnirea cu motto-ul “Succesul vostru, inspiraţia noastră”. Evenimentul a avut loc la Ambasada României la Madrid, care a găzduit cu multă căldură invitaţii, tineri români, studenţi sau absolvenţi. Programul a cuprins mai multe discuţii pe tema succesului, poveşti, sfaturi şi dezbateri despre cum poate fi atins.

În deschidere, dna Anamaria Almăşan, Consilier pentru Afaceri Europene la Ambasada României la Madrid, urând bine-venit oaspeţilor, a punctat şi importanţa rolului elitelor noastre în străinătate şi ne-a încurajat să luăm iniţiativa pentru a dărâma stereotipurile despre românii în Spania. “Noi suntem forţa care, prin eforturile personale, putem schimba ceva din imaginea României în lume”, a adăugat, motivant, dna Almăşan.

În continuare, Fernando Igual Muñoz, Program Manager la IDESIE Business School, a prezentat un nou program de masterat în domeniul afacerilor industriale, MBBE, punctând importanţa pregătirii multidisciplinare a tinerilor de astăzi. Ulterior, tinerii români au primit un mesaj inspiraţional, din partea domnului Miguel Fonda Ştefănescu, preşedintele FEDROM.

Partea a doua a evenimentului a început cu poveştile a două studente românce de excepţie, Ariadna Petri şi Andreea Brabete. Ele ne-au povestit ce înseamnă pentru ele succesul, şi ce fac zi de zi pentru a merge şi mai sus. Poveştile lor au inspirat tinerii prezenţi şi i-au motivat să îşi urmeze visele profesionale. Miriam Fisas, profesor de coaching şi mentoring, s-a inspirat din poveştile tinerelor românce pentru a ţine seminarul care a urmat. S-a vorbit din nou despre succes, despre puterea viziunii personale şi despre paşii care trebuie urmaţi pentru a depăşi propriile limite în atingerea succesului profesional sau personal.
Seara s-a încheiat cu un cocktail, oferit de Ambasada României, timp în care tinerii prezenţi s-au cunoscut mai bine şi au putut discuta idei de noi proiecte de realizat pe viitor. Pe fundal, a fost expusă şi o colecţie de fotografii ale tinerei Gabriela Mihăilescu, expoziţie cu tematică sportivă, care a fost anterior prezentată şi la Muzeul Olimpic din Barcelona.

Evenimentul nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul sponsorului principal BitDefender, al Ambasadei României la Madrid şi al organizaţiei Fedrom. Totodată, mulţumiri şi partenerilor media, Reţeaua Literară, România din Diaspora şi RoMadrid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu