9 decembrie 2011

De 1 Decembrie, studenţii din străinătate au purtat simbolurile naţionale româneşti din Tokyo până la Washington D.C.


1 Decembrie este un prilej de a ne gândi de ce iubim România și ce anume ne reprezintă pe noi ca cetățeni ai României. Anul acesta reprezentanții LSRS din toate colțurile lumii au organizat evenimente pentru a marca ziua națională, departe de casă, simbolurile naţionale fiind nelipsite. Împreună vom începe o scurtă călătorie în jurul lumii pentru a vedea cum au sărbătorit România membrii LSRS cu prilejul zilei de 1 Decembrie.


Filialele LSRS din Asia: LSRS China, LSRS Japonia, LSRS Singapore şi LSRS Australia, s-au reunit pentru prima dată sub egida LSRS Asia, cu scopul unei iniţiative comune: "24/h Asia sărbătoreşte România".

În cadrul acestui proiect, de la Canberra până la Tokyo, de la Tianjin până la Singapore şi de la Sydney până la Beijing, studenţi internaţionali, profesori universitari, prieteni, bucătari, şoferi de autobuz, oameni din metrou sau copii chinezi de grădiniţă au aflat că pentru România 1 Decembrie este o zi de sărbătoare.

LSRS Norvegia a organizat o noapte a culturii românești, unde studenţi români şi internaţionali, precum şi absolvenţi şi români stabiliţi în Norvegia, s-au bucurat de interpretarea imnului naţional alături de Gabriel Bârjovanu, tenor la Opera Norvegiană și de dansuri tradiţionale româneşti. Pentru participanți a fost organizat si un concurs cu întrebări despre România, iar echipa câştigătoare a fost formată din patru studenţi spanioli.

Filiala LSRS Italia, UniROBologna, Frăţia şi Modern Media Pro, sub Patronajul Consulatului General al României la Bologna au sărbătorit Ziua Naţională a României la Centro Interculturale Zonarelli. În cadrul evenimentului participanții au putut viziona o expoziție de pictură și degusta produse tradiționale românești.

Petreceri cu specific românesc au fost organizate si in Belgia și Germania. În Germania reprezentanții LSRS și-au exprimat gândurile bune față de România, printr-un scurt răspuns la întrebarea: ” De ce iubim România?” , iar in Belgia a fost organizată o petrecere pentru studenţii din Louvain.

Reprezentanţi ai Filialelor LSRS din Austria, Canada, Elveţia, Olanda şi Turcia au participat la evenimentele organizate de Ambasadele României din ţările respective.

Și pentru că nu am uitat nici de studenții întorși acasă, LSRS a organizat o petrecere cu specific românesc, iar cei prezenți s-au bucurat de muzică populară și produse tradiționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu