28 februarie 2012

Antreprenoriat şi oportunităţi de carieră la evenimentul de lansare Akcees

28 februarie. mbătă, 25 februarie, Hotel Residence Arc de Triomphe a fost gazda evenimentului de lansare al organizaţiei Akcees. Peste 100 de tineri au avut astfel ocazia să afle mai multe despre proiectele şi iniţiativele organizaţiei, dar şi să interacţioneze în mod direct cu oameni de afaceri şi antreprenori de succes din România.

Evenimentul a fost deschis de Şerban Mogoş, Preşedinte şi Co-Fondator Akcees, care a vorbit despre liniile generale de acţiune ale organizaţiei şi despre modul în care proiectele şi activităţile acesteia vor aduce oportunităţile de carieră şi dezvoltare profesională mai aproape de tineri.

Georgiana Coşoveanu, Director Executiv la Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, a împărtăşit participanţilor importanţa profesionalismului, a determinării şi a proactivităţii pentru atingerea idealurilor. Adelina Maria, Director Program LEADERS School, a continuat printr-o frumoasă poveste despre leadership şi pasiune.


Bogdan Grosu (Managing Partner Grosu & Asociaţii), Vlad Stănescu (Responsabil Mobile Applications SAP România), Mihai Mafteianu (Serial Entrepreneur şi Consultant pentru start-up-uri) şi Ştefan Popescu (On-Premise Manager Red Bull) au făcut parte din panelul de discuţii intitulat „Perspective de carieră pentru tinerii din România”.


Subiectul principal al dezbaterii a fost dezvoltarea profesională a tinerilor. S-a discutat despre antreprenoriat şi cariera în companii, despre avantajele şi dezavantajele fiecărei opţiuni, dar şi despre calităţile de care are nevoie un tânăr pentru a atinge obiectivele dorite pe plan profesional. Publicul a fost activ în discuţiile cu membrii panelului, punând întrebări şi primind sfaturi şi răspunsuri relevante.

La final fiecare membru al echipei Akcees a avut ocazia să se prezinte şi să discute despre motivele care au stat la baza implicării active în organizaţie încă de la început de drum. Seara s-a încheiat cu un cocktail aniversar în cadrul căruia participanţii au avut ocazia să discute în mod direct cu oamenii de afaceri prezenţi la eveniment.

Deşi la început de drum, echipa Akcees a definit un număr de proiecte cu impact semnificativ, având ca scop principal acela de a contribui la formarea unei mişcări de promovare şi susţinere a antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Astfel, în cadrul Weekend Seminar tinerii vor avea ocazia să îşi dezvolte competenţe şi abilităţi necesare în carieră prin metode de educaţie non-formală. În cadrul Career Leader, participanţii vor avea ocazia să lucreze alături de profesionişti din diferite domenii şi să câştige stagii de practică la companiile prezente în program. Mai mult, Entrepreneurship Trainee va oferi tinerilor şansa de a lucra în cadrul unor start-up-uri de succes din Europa.

Tinerii care îşi doresc să transforme idei inovatoare în afaceri de succes vor primi consiliere şi suport în cadrul şcolii de vară Start Me Up – participanţii vor avea ocazia să interacţioneze în mod direct cu antreprenori consacraţi, vor învăţa cum să redacteze planuri de afaceri de succes şi cum să îşi prezinte proiectul în faţa investitorilor. Alături de aceste proiecte fundamentale, Akcees va organiza evenimente de networking şi conferinţe periodice pe teme privind dezvoltarea profesională a tinerilor.

„Reuşita evenimentului de lansare şi feedback-ul excelent primit de la invitaţi şi participanţi deopotrivă ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun şi ne dau încrederea şi curajul de a merge mai departe. Mulţumim pentru capitalul de încredere acordat la început de drum – suntem convinşi că ne vom ridica la înălţimea aşteptărilor create şi vom reuşi să facem o diferenţă prin proiectele implementate!” a declarat Şerban Mogoş, Preşedinte şi Co-Fondator Akcees.

Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul Residence Hotels, Grosu & Asociaţii, Cofetăria Ana Pan Decebal şi Nissa. Partenerii media ai evenimentului sunt: The Money Channel, Business Woman, Money Express, The Investor, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Wall Street, Revista Evenimentelor, România Pozitivă, Edu-Tim, Studenţie.ro, Evenimente Studenţeşti, Lume Bună, Business-Edu.ro, Ştiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Academic Link, România în contact, Bancherul.ro ,Smartpress.ro.

Susţinem şi ne susţin: Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Hipo, Edmundo, Fundaţia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC România, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP),Business Organization for Students (BOS), Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept (ELSA) , Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti (ASCB), Inspire Business.

Pentru mai multe informaţii

Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Executiv Akcees | irina@akcees.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu