24 februarie 2012

Roşia Montană - an American Celebration


Studenți și doctoranzi din mai multe campusuri universitare americane organizează o serie de evenimente dedicate Roșiei Montane, care include prezentări de film, fotografii și discuții cu studenți implicați in proiecte de voluntariat in România. Evenimentele au loc in lunile februarie - aprilie 2012 la universitățile Princeton, Carnegie Mellon, Rutgers, Richmond și Toronto: http://www.facebook.com/events/211085235656535/

E al doilea an când organizam "Zilele Roşiei Montane" (1881 de ani de atestare documentară pe 6 februarie), având ocazia să informăm multă lume care știe prea puțin sau exclusiv din spoturile publicitare plătite de compania RMGC. In aceste momente când cenzura din presă atinge cote ingrijorătoare, aceste evenimente oferă un prilej de dezbatere pentru românii și colegii lor de peste tot in lume.

Impreună cu mai multe asociații alte studenților români din străinătate, printre care și LSRS, am lansat in 2010 un apel prin care atrăgeam atențtia asupra riscurilor legate de exploatarea de aur de la Roşia Montană și responsabilității pe care o are generația noastră in această problemă:
http://studentsforrosiamontana.wordpress.com/
http://www.facebook.com/pages/Students-for-Rosia-Montana/143137445702829

Dat fiind că noi suntem cei care ne vom confrunta cu consecințele unei eventuale exploatări, contăm foarte mult pe sprijinul colegilor noștri români de pe mapamond, pentru a ni se alătura in aceste acțiuni de informare, organizând evenimente similare in orașele lor. Pentru orice intrebări, vă rog nu ezitați să ne contactați!


Theodor Braşoveanu, doctorand fizica - Princeton University
Cristina Cânepă, doctorand matematica - Carnegie Mellon University

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu