11 aprilie 2012

Simularea Instituțiilor UE


Organizația pentru Dezvoltarea Afacerilor în Societate (ODAS) organizează proiectul național Simularea Instituțiilor UE, în perioada 6-13 mai 2012, în Cluj-Napoca.


Simularea Instituțiilor UE este un proiect național aflat la prima ediție și are ca scop familiarizarea a 150 de studenți cu procesul decizional utilizat între cele 3 instituții europene:Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană.

Publicul țintă sunt tinerii care provin din arii de studiu diferite și au șansa de a pune în aplicare toate cunoștințele legate de Uniunea Europeană. Timp de o săptămână, ei se află în pielea unui diplomat, având șansa de a-și exprima ideile în cadrul unor dezbateri deschise, de a învăța cum să lucreze și să comunice în cadrul unei echipe și nu în ultimul rând de a decoperii care sunt pașii care conturează procesul de luarea deciziilor.

Din punct de vedere academic, la sfârșitul simulării, studenții participanți, prin prisma abilităților dobândite ca urmare a training-urilor și a punerii în practică a noțiunilor învățate, vor fi capabili să lucreze cu succes în echipe, să ia parte la dezbateri publice pe teme de actualitate, precum și să redacteze documente oficiale realizate de cele 3 institutii mai sus menționate. Totodată ei vor fi dobândit și cunoștinţele necesare interpretării și înțelegerii unor astfel de documente.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-ul http://www.simulareue.com/ sau persoana de contact.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu