16 mai 2012

Peste 40 de investitori caută startup-uri româneşti la VentureConnect

VentureConnect, unul dintre cele mai importante programe româneşti dedicate antreprenorilor din zona IT, tehnologie şi on-line anunţă peste 40 de investitori confirmaţi pentru întâlnirea VentureConnect din 31 mai, la Hotel Intercontinental. Proiectele se pot depune până la sfârşitul acestei săptămâni, duminică 20 mai.

VentureConnect, iniţiativă demarată la începutul anului 2010, a ajuns la cea de-a cincea ediție, iar antreprenorii care doresc să îşi prezinte afacerea în faţa a peste 40 de investitori din România, Bulgaria sau Polonia îşi pot depune proiectele până la sfârşitul acestei săptămâni. Alături de întâlnirea tradițională de pitching VentureConnect, cea de-a doua parte a zilei va continua cu o conferință dedicată oamenilor de afaceri români interesaţi de posibile investiţii in proiecte antreprenoriale din zona IT, technologie şi on-line: Angel Connect.

Printre investitorii internaţionali confirmaţi se numără: Andreas Cser (Director Fraser Finance), Alexis Bonte (CEO eRepublik Labs Limited), Ondrej Bartos (Partner & Chairman of the Board at Credo Ventures), Gwidon Humeniuk (Member of the Board at Xevin Investments), Maxim Gurvits (New Europe Corporate Advisory), precum şi business-angels români.

„Succesul unei companii se bazează pe dezvoltarea produsului, care sunt obiectivele de business, precum şi pe înţelegerea deplină a pieţei căreia i se adresează. Cum tehnologia sau modul de a gândi o afacere pot fi învăţate sau instruite, produl realizat de antreprenori are o valoarea experimentală: implică iteraţii, eşecuri sau multiple repoziţionări. Însă, pentru a contura o afacere scalabilă apreciată local dar şi în mediul internaţional, antreprenorii au nevoie de un ecosistem matur. Sunt fericit să văd un mediu stabil şi în continuă dezvoltare în Europa de Sud-Est, cu precădere în Bucureşti şi în timp şi în Bulgaria” consideră Maxim Gurvits, Investment Banking Associate la New Europe Corporate Advisory.

Până în prezent s-au finalizat două investiţii semnificative: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, platformă de recrutare online ce a atras finanțare din partea lui Andreas Cser (business- angel Frasier Finance), Alexis Bonte şi Fundaţia Post-Privatizare, iar BITTNET Systems ( http://www.bittnetsystems.ro/), lider de piaţă în sectorul de Network Training din România, a anunțat la începutul anului 2012 primirea unei investiții din partea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român.

"Suntem încântaţi atât de startup-urile pe care le-am întâlnit de la demararea VentureConnect din 2010, dar şi de proiectele care au fost depuse până acum pentru întâlnirea din 31 mai. Alături de membrii Board-ului VentureConnect am încercat să aducem la Bucureşti investitori interesaţi de piaţa antreprenorială locală şi să creăm în acest mod contextul necesar afacerilor locale de a se dezvolta la nivel internaţional." a declarat Ana-Maria Andronic, Senior Associate Biriş Goran şi membru fondator al Fundaţiei VentureConnect.

Sustinatorii evenimentului VentureConnect din această primăvară sunt: Allegro Group Romania, parte a grupului media internaţional Naspers şi Fundaţia Post-Privatizare.

Contact:
Alexandra Dumitru
Director de Proiect VentureConnect
Mobil: +40 729 00 39 56

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu