19 septembrie 2012

ARCA implicată în testele pentru misiunea ExoMars aparţinând Agenţiei Spaţiale Europene



Echipele ARCA şi ExoMars s-au intâlnit pentru a discuta detalii tehnice despre pregătirea misiunii pe care Agenţia Spaţială Europeană (ESA) o va desfăşura pe Planeta Marte. Întâlnirea a durat o zi şi a avut loc la sediul central al ESA din Noordwijk, Olanda. Principalul motiv al întâlnirii a fost prezentarea viziunii ARCA asupra unor aspecte ale programului de testare pentru ExoMars. 

Programul ExoMars va cuprinde două misiuni. În prima misiune, care va fi lansată în 2016, se va folosi o sondă interplanetară formată dintr-un vehicul care se va înscrie pe orbita planetei Marte şi un vehicul care va coborî pe suprafaţa planetei. În cea de-a doua misiune, care va fi lansată în 2018, se va folosi şi un rover, asemănător celui american Curiosity, aflat acum pe suprafaţa planetei rosii. Ambele misiuni vor fi lansate cu rachete ruseşti Proton. 

Despre ARCA 
ARCA este o organizaţie non-guvernamentală, care promovează cercetarea aerospaţială . 

Obiectivele echipei sunt: 

- dezvoltarea motorului rachetă Executor
- dezvoltarea avionului supersonic de transport IAR-111 pentru racheta Haas II
- câştigarea competiţiei de 30 milioane $, Google Lunar X Prize, utilizând ansamblul IAR-111/Haas II
- dezvoltarea rachetei orbitale Super Haas, capabilă să plaseze pe orbită sarcini utile de 2,5 tone. 
- lansarea unui cosmonaut pe orbita terestră, până în anul 2025, cu lansatorul Super Haas 



Programele anterioare dezvoltate la ARCA au fost: 

- Racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume, din materiale compozite, reutilizabil, care a fost lansată, cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de la Baza Forţelor Aeriene de la Capu Midia. 
- Sistemul aerospaţial Stabilo care a executat doua zboruri. Misiunea 1, lansată la o altitudine de 14.700 m, în stratosferă şi Misiunea 2 lansată în 2007 la o altitudine de 12.000 m, deasupra Mării Negre, cu sprijinul Forţelor Navale, a Forţelor Aeriene şi al ROMATSA. 
- Racheta suborbitală Helen, demonstrator tehnologic pentru competiţia Google Lunar X Prize, lansată la 1 octombrie, 2010, din largul Mării Negre, în cadrul Misiunii 4B, atingând altitudinea de 40 km. 


Contact ARCA 

Elena Simona Popescu 
ARCA PR Manager 
Tel: 0743 42 00 73 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu