21 septembrie 2012

Orice copil are dreptul la o viata normala, JOYO – 10 ANI



Dupa 10 ani de activitate, vineri 14 septembrie 2012, Fundatia JOYO a aniversat un deceniu de munca si daruire, menit sa schimbe in bine viata unor copii si tineri mai putin norocosi. Evenimentul aniversar de la Palatul Copiilor s-a bucurat bucurat de oaspeți de seamă, între care Excelența Sa Ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, Excelența Sa Ambasadorul Elveției, Jean Hubert-Lebet, Președintele Foerderkreis der Fundatia JOYO Germania, Walter Höcke, Președintele Foerderverein JOYO Elvetia, Barbara Tönz si multe alte personalitati. 

In discursul de deschidere a evenimentului, Alexandra Constantinescu, Vicepresedinte şi Director Executiv al Fundaţiei JOYO a declarat ca: 

“Orice copil are dreptul la o viata normala, care sa-i dea posibilitatea sa-si valorifice potentialul astfel incat sa devina o persoana capabila sa duca un trai decent si sa devina un membru activ al societatii. 

Dar nu e un secret pentru nimeni ca atunci cand se naste, un copil nu-si poate intreba parintii daca sunt pregatiti sa-i ofere ceea ce se cuvine: grija, atentie, afectiune, hrana, o casa calda, educatie si un sfat bun la nevoie....sau cat timp timp vor putea sa le ofere toate acestea. 

De aceea, de un deceniu facem aceste lucruri normale, necesare si la prima vedere atat de simple, adica le oferim acestor copii ceea ce parintii lor aflati in situatii extrem de dificile nu reusesc sa le ofere. “ 

Petruţa provine dintr-o familie cu 5 copii. Tatăl a decedat când ea avea doar 12 ani, iar mama s-a recăsătorit. După moartea tatălui, mama a abandonat-o într-un orfelinat. Petruta a stat 3 ani la orfelinat pana mama ei a reprimit-o acasă. In acest timp Petruţa s-a schimbat mult. S-a transformat intr-un copil fără speranţă, a abandonat şcoala pentru a avea grijă de fraţii ei vitregi mai mici. 

Când a venit la Fundaţia JOYO nu mai credea în oameni, acumulase multe frustrări şi credea că viaţa înseamnă doar necazuri şi nereuşite. Atenţia, înţelegerea şi sprijinul primit în centrul social de zi “Casa Florian” al fundaţiei i-au dat încredere în sine şi curaj pentru un nou început. A fost reînscrisă la şcoală şi ajutată să termine 8 clase. Fundaţia Joyo i-a asigurat un curs de calificare de manichiură-pedichiură şi a sprijinit-o să isi gaseasca un loc de muncă. 

În prezent, Petruţa lucrează si este capabilă să se întreţină singură. In plus, zi de zi, ea trebuie sa facă faţă relaţiilor tensionate din familia ei. Fundatia JOYO a sprijinit-o sa isi schimbe viata atunci cand totul parea sa fie sumbru. Din când în când, Petruta revine sa ii viziteze pe oamenii care i-au fost alaturi si care o incurajeaza in continuare sa isi continue studiile si sa mearga la liceu. 

Petruta este doar unul din cei 3350 de beneficiari sprijiniti de fundatia JOYO. 

Fundatia JOYO multumeste tuturor finantatorilor, partenerilor, sponsorilor, voluntarilor si mai ales echipei dedicate pentru toate realizarile minunate din acesti 10 ani. Proiectele Fundatiei JOYO au ca scop: mentinerea copiilor in familiile lor, in gradinite si in scoli, imbunatatirea calitatii vietii, obtinerea unei meserii si dezvoltarea abilitatilor necesare, care sa le permita sa duca un trai independent si decent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu