12 septembrie 2012

Concurs de eseuri

    Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar iniţiază a doua ediţie a Concursului Costin Murgescu pentru cercetare în economie, 2013.
 Concursul este destinat studenţilor români, masteranzi sau doctoranzi, înscrişi la o universitate din România sau din străinătate. Câştigătorul va fi desemnat de un juriu format din membri ai lumii academice şi de cercetare din ţară şi străinătate şi va fi recompensat cu un premiu în valoare de 3.000 de euro.

Concursul doreşte să ofere o şansă de afirmare tinerilor români preocupaţi de macroeconomie şi discipline de graniță, care cercetează evoluţiile economice contemporane şi să îi promoveze în rândul specialiştilor de valoare. Purtând numele profesorului Costin Murgescu, (economist, avocat, jurnalist, cercetător, diplomat, autor al mai multor cărți printre care și “Mersul ideilor economice la români”) concursul încurajează ideile noi în macroeconomie, pluridisciplinaritatea în abordarea subiectelor şi analiza fenomenelor din perspectiva stabilităţii economico-financiare. În cadrul evaluării, pe lângă noutatea şi originalitatea temei sau a perspectivei abordate, se va pune accent şi pe clădirea argumentaţiei şi stilul redactării.

În concurs se pot înscrie studenţi sub 31 de ani. Eseurile vor fi redactate în limba engleză. Data limită a înscrierii în concurs este 10 decembrie 2012, data limită de trimitere a eseurilor este 10 martie 2013, iar câştigătorul va fi anunţat pe 10 iunie 2013.

Pentru mai multe detalii accesati Concurs Costin Murgescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu