1 decembrie 2012

Noii Voluntari LSRS în Luna Noiembrie: Nicoleta Proștean și Răzvan Botez

V-ați întrebat vreodată cine sunt voluntarii noi din filialele LSRS, care se remarcă prin entuziasmul și activitățile lor?

De astăzi începem seria lunară de interviuri cu voluntarii noi care se disting prin profesionalism și seriozitate în LSRS. Descoperim povestea Nicoletei Proştean, din LSRS Germania, şi a lui Răzvan-Alexandru Botez, voluntar în LSRS Franţa. Deşi fac parte de maxim 2 luni din familia LSRS, cei doi sunt un adevărat exemplu de implicare, devotament şi proactivitate.

Nicoleta Proştean - LSRS Germania


1. Nicoleta Proştean, spune-ne câte ceva despre tine. Ce studiezi, unde, ce planuri de viitor ai?
M-am născut la Mediaş, acum 23 de ani. În prezent sunt studentă la Universitatea din Köln, într-un program de masterat în Economie și Sisteme Informatice. Aici am obținut Bursa pentru Viitori Manageri din Europa Centrală și de Est, oferită de Mummert Stiftung și Robert Bosch Stiftung.

Am participat ca membră în organizații studențești, la proiecte internaționale de politică socială în Italia și Germania. Antreprenoriatul şi IT-ul reprezintă arii de interes pentru mine. Iar fotografia mă pasionează, pentru ca îmi permite sa fiu creativă!

Planurile mele de viitor sunt bine structurate. Sunt convinsă că, după finalizarea studiilor, eventual şi a unui doctorat, o sa ma întorc ACASĂ, acolo unde sunt încă multe de facut. Până atunci însă vreau să acumulez cât mai multă experienţă într-un sistem european bine pus la punct, pentru a putea învăţa cum se poate realiza schimbarea şi în societatea românească.

2. Cu ce te ocupi în LSRS?
Sunt Consilier Comunicare şi Informare, în filiala LSRS Germania. Nu de mult am împlinit 2 luni de când m-am alăturat echipei.

Primul eveniment LSRS pe care l-am iniţiat şi coordonat s-a numit "Tineri români se întâlnesc la Koln" și a reunit în jur de 20 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi din Germania, la Camera de Industrie şi Comerţ din Koln. LSRS Germania a reuşit astfel dezvoltarea reţelei de membri, informarea acestora despre misiunea noastră şi proiectele la care lucrăm. 

În mediul virtual am atins numărul de 1500 de membri pe facebook (pagina + grup) si ne dorim în continuare să acordăm cât mai multă atenţie tuturor celor care susţin filiala LSRS Germania.

3. Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Nu am contorizat niciodata timpul pe care l-am alocat implicării mele în LSRS. Câtă vreme faci ceva cu plăcere şi din inimă, nu contează restul. Ultimele săptămâni au fost însă foarte aglomerate, m-am preocupat ca evenimentul din Koln sa fie unul de succes, să reuşim să atragem cât mai multe persoane, să le oferim informaţii într-o manieră cât mai interactivă şi să integrăm şi propunerea SMART DIASPORA.

4. Ce îţi place în LSRS?
Cred în obiectivele LSRS și sunt convinsă că tinerii pot ajuta la reechilibrarea societății românești.
LSRS, prin ceea ce reuneşte, prin oamenii frumoşi implicaţi în activităţile Ligii, mi-a trezit interesul cu multă vreme înainte să devin membru activ în echipa filialei din Germania.

5. Ești unul dintre cei mai activi voluntari din LSRS, ai fost nominalizată de către colegii tăi Voluntarul Nou al Lunii Noiembrie. Ce înseamnă aceasta pentru tine?
Vă mulţumesc pentru desemnare. O consider drept cel mai frumos "Bun venit" în familia LSRS, daca pot spune aşa. Sunt mulţumită de faptul că proiectul LSRS Germania de la Koln a fost apreciat, la fel şi implicarea mea.

Mă bucur că fac parte dintr-o echipă minunată, şi că, în LSRS, mi se oferă un cadru oportun de a realiza, alături de colegii mei, proiecte atît de necesare tinerilor din străinătate. Şi toate acestea, pentru că "mergem înainte, dar cu gândul spre casă".


Răzvan-Alexandru Botez - LSRS Franța



1. Răzvan-Alexandru Botez, spune-ne câte ceva despre tine. Ce studiezi, unde, ce planuri de viitor ai?
Sunt student la Universitatea Paris 1 "Pantheon-Sorbonne" în primul an de licenţă în economie. Visez la o carieră în finanţe, care să debuteze în Franţa şi să continue în România.Vreau să mă întorc în România pentru că eu cred că noi toţi, cei care am plecat din ţară, ne putem întoarce şi putem schimba ceva şi în România, ţara în care ne-am născut, am crescut şi am primit educaţia care ne-a ajutat să ajungem unde suntem astăzi.

2. Cu ce te ocupi în LSRS?
Sunt proaspăt numit în funcţia de consilier parteneriate în cadrul LSRS Franţa. Mă ocup cu creearea unor legături între asociaţiile de studenţi din Franţa şi LSRS, legături care pe viitor vor fi transformate în parterneriate. Am avut ocazia să cunosc echipa LSRS Franţa odată cu implicarea mea în organizarea evenimentului Fête de la Rentrée, experienţă care m-a determinat să fac parte activ din LSRS. Cel mai recent proiect după numirea în funcţie, constituie implicarea mea în echipa de organizare a Adunării Generale.

3. Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Timpul pe care îl aloc voluntariatului variază de la o săptămână la alta, îmi place să mă implic cât mai mult în toate acţiunile şi în general nu mă gândesc câte ore am investit în activităţile ligii.

4. Ce îţi place în LSRS?
Îmi place la LSRS Franţa modul în care sprijină studenţii români proaspăt veniţi la studii aici, le oferă sprijinul moral şi îi informează despre tot ceea ce trebuie să ştie despre noua lume în care tocmai au păşit. Un alt lucru care-mi place la LSRS este creea de numeroase proiecte,seriozitatea cu care se lucrează şi faptul că munca fiecărei filiale este apreciată şi premiată la sfârşitul anului - ceea ce va crea o concurenţă între filiale şi va motiva pe fiecare pentru o implicare cât mai bună.

5. Ești unul dintre cei mai activi voluntari din LSRS, ai fost nominalizat de către colegii tăi Voluntarul Nou al Lunii Noiembrie. Ce înseamnă aceasta pentru tine?
Sunt foarte mândru că fac parte din echipa LSRS, iar alegerea mea ca Voluntarul Nou al Lunii Noiembrie înseamnă o apreciere a muncii mele, dar şi o obligaţie morală de a mă implica şi pe viitor în acţiunile LSRS. Aş vrea să mulţumesc pe această cale colegilor mei din LSRS Franţa care mi-au oferit tot timpul sprijinul de care am avut nevoie,încă de dinainte de a veni în Franţa şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o dându-mi şansa să fac parte din echipa lor şi nu în ultimul rând aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru numeroase mail-uri prin care mi-aţi urat bun-venit în LSRS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu