8 februarie 2013

Interviu cu voluntarul lunii ianuarie: Dana Georgescu, LSRS Germania





1. Dana, spune-ne mai multe despre tine. Ce studiezi, unde şi ce planuri de viitor ai? 
Sunt licenţiată în studii germane şi norvegiene la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, iar în Germania am absolvit un dublu master în germanistică şi în prelucrarea electronică a datelor ("EDV-Philologie") la Universitatea "Julius-Maximilian" din Würzburg. Până la sfârşit de 2012 am lucrat la Universitatea din Würzburg, contribuind la dezvoltarea proiectului GSiK (Sisteme globale şi competenţe interculturale), iar în prezent sunt manager al unei firme germane de software, responsabilă printre altele şi cu buna comunicare între clienţii străini şi programatorii români ai firmei.

2. Experiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?
La sfârşit de iunie 2010 am pus bazele LSRS Germania, alături de prima coordonatoare a filialei, Cornelia Guju. Până acum câteva luni am fost responsabilă pe departamentul de proiecte, momentan sunt Prim Consilierul Comunicare şi Informare al LSRS Germania. În tot acest timp m-am implicat în foarte multe proiecte, este chiar dificil să fac o selecţie a celor mai importante sau dragi evenimente pe care le-am coordonat. Mai ales că doar în 2012, împreună cu membrii activi ai filialei am pus în practică nu mai puţin de 20 de proiecte.

3. Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
LSRS este pentru mine un mini-job permanent, în care investesc minimum 6 ore pe săptămână, asta şi în funcţie de proiectele în curs de desfăşurare. Au existat chiar şi perioade în care m-am implicat şi 16 ore într-o săptămână, căci timpul meu liber se numeşte de cele mai multe ori LSRS. Şi spun asta cu mândrie, să nu existe vreun dubiu.  

4. Ce îţi place în LSRS?
LSRS îmi dă şansa de a ajuta foarte mulţi tineri ce doresc să studieze în străinătate, dar şi sansa de a contribui activ la închegarea comunităţii româneşti din diaspora şi de a promova cultura română în Germania. Nu în ultimul rând, am ocazia de a face parte dintr-o echipă absolut fabuloasă, echipa LSRS Germania. Fiind în permanenţă conectaţi unii la ceilalţi, am învăţat foarte multe împreună. Nu doar să implementăm cu succes proiecte, ci şi să funcţionăm ca o echipă adevarată, deşi mai corect ar fi să spun familie adevarată. În plus, statutul de voluntar LSRS poate fi un atuu în cv-ul fiecăruia dintre noi, asa cum sigur a fost şi pentru mine când am aplicat pentru ultimele două joburi obţinute.

5. Ai fost ales Voluntarul Lunii ianuarie, ce înseamna aceasta pentru tine?
Titlul de Voluntar al Lunii mă onorează, mai ales că sunt conştientă de valoarea celorlalţi voluntari activi din LSRS. În plus, faptul că acest titlu mi-a revenit la final de 2012 îl percep precum un foarte frumos "mulţumesc" din partea LSRS, pentru implicarea mea de-a lungul întregului an ce tocmai s-a încheiat. Pentru echipa din Germania, 2012 a fost un an plin, dar deosebit. Cu această ocazie doresc să le mulţumesc încă o dată tuturor voluntarilor LSRS Germania pentru contribuţia lor adusă LSRS! Sunt foarte mândră că împreună am format o echipă cum multe nu-s şi abia astept sa confirmăm şi în 2013!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu