5 aprilie 2013

Interviu cu voluntarii lunii martie: Bianca Pavel (LSRS Marea Britanie)

Spune-ne mai multe despre tine
Locuiesc în Londra de aproape doi ani şi studiez Media şi Sociologie la Goldsmiths College, University of London. Sunt în anul doi. Lucrez ca Intern Brand Manager pentru o companie britanică, Accommodationforstudents.com şi mi-ar plăcea să îmi clădesc o carieră în branding. Îmi doresc să mă întorc în România după ce termin studiile. Ca sociolog, sunt interesată în particular de integrarea socială a copiilor orfani şi mi-aş dori să lucrez, pe viitor, cu instituții şi organizații româneşti care condiționează acest proces. În general, am ținte mari şi sunt în stare să muncesc zi şi noapte pentru a obține ce îmi doresc.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
Sunt asistent de comunicare în cadrul departamentului media din LSRS Marea Britanie. M-am înscris ca voluntar în LSRS în noiembrie anul trecut, iar inițial am făcut parte din echipa din România, sub tutela Alexandrei Sasu: am ajutat la promovarea Galei LSRS şi la redactarea urărilor de sărbători. Din 2013, m-am alăturat echipei LSRS UK. Pe o mare parte dintre membri i-am cunoscut personal la o întrunire în Manchester, unde am participat la o dezbatere pe tema întoarcerii în România după terminarea studiilor. Tot acolo, am aflat despre proiectele de viitor ale LSRS, de aceea m-am alăturat, de curând, echipei de promovare a proiectului desfășurat în colaborare cu RBC- Romanian Business Club- campania de comunicare va avea loc în aprilie.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Depinde mult de sarcinile care îmi sunt atribuite. În principiu, între 5 şi 10 ore pe săptămână.

Ce îţi place în LSRS?
Îmi plac mult unitatea şi colegialitatea care există între membri. Deși există o ierarhie şi sarcinile sunt distribuite în mod vertical, atmosfera este foarte prietenoasă şi o sarcină devine o plăcere prin colaborarea cu ceilalți. Ca membru nou, m-am bucurat de o primire foarte călduroasă, de mult sprijin din partea „veteranilor” LSRS şi de multă deschidere din partea lor. În același timp, este uimitor profesionalismul membrilor LSRS. Sunt oameni care mută munții din loc, au idei extraordinar de ingenioase şi nu se opresc până nu le pun în practică. Inovația, ambiția şi profesionalismul se împletesc perfect cu ospitalitatea şi colegialitatea în LSRS.

Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Este o mare, mare onoare. Mă face să mă simt, din nou, foarte norocoasă că lucrez cu asemenea oameni minunați, care, nu numai că m-au primit cu brațele deschise, dar îmi fac şi onoarea de a mă numi fruntașă între nou-veniții lor. Acest lucru nu poate decât să mă motiveze să le răsplătesc încrederea şi să mă determine să fiu un voluntar cât mai bun în cadrul LSRS. Cred că este un semn bun, așa, că de început de an, şi sper să îmi petrec cât mai multe luni, de acum înainte, alături de noii mei colegi şi prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu