Spune-ne mai multe despre tine
Sunt studentă în anul doi la Științe Interdisciplinare (specializarea Biochimie fizică, în cadrul Departamentului de Chimie) și Științe Biologice aplicate al ETH Zürich (sau pe lung Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, sau pe engleză, Swiss Federal Institute of Technology Zurich). Am ajuns aici îmbinând două lucruri de care sunt pasionată: ştiinţele naturale şi limba germană (între care în liceu mi-a fost destul de greu să mă decid). Timpul liber îl dedic proiectelor de voluntariat în care sunt implicată, alături de LSRS, majoritatea fiind direcţionate către comunitatea românească din Elveţia. La acestea se adauga sportul pe cât posibil, drumeţiile (că tot o permite cadrul) dar şi socializării de orice fel.
Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
Sunt membră LSRS de când am fost acceptată la facultate. Ştiam de Ligă încă din liceu, din timpul documentării pentru procesul de aplicare şi al Caravanei. Aşadar înscrierea a venit "de la sine". Cât m-am acomodat la facultate am activat doar în cadrul proiectului de mentorat, însă de aproape două luni am devenit vice coordonator de Filială, iar implicarea mea în Ligă a căpătat o cu totul altă însemnătate. Am participat activ la tot ce a însemnat relansare, reformarea echipei, "recensământul"- şi chiar dacă structura nu este definitivată, am dus la capăt cu bine două proiecte importante luna aceasta: "Romanian Easter BBQ"- organizarea unui grătar de Paştele Ortodox alături de colegii de facultate sârbi şi greci şi "Paharul întâlneşte Liga"- participarea la întâlnirea lunară a profesioniştilor români din zona germană a Elveţiei. La acestea se adaugă şi GoStudy LSRS, pentru care însă creditele îi revin colegului meu ,Victor Solomon, coordinator LSRS Elveţia. Pot spune că planurile Filialei noastre au devenit şi planurile mele: vom participa la Glocal Projects, ne facem blog, vom vizita Consulatul României de la Berna, vom organiza câteva seri de film românesc în colaborare cu Seminarul de Romanistică de la Universitatea din Zürich și altele. Personal, regret că din cauza sesiunii din august și a lunilor iunie-iulie sacrificate pentru învățat, voi rata Caravana și proiectul ”Hai acasă!”.
Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Nu pot spune exact. Când ne hotărâm să lansăm un proiect sau este nevoie musai de mine, atunci voluntariatul în LSRS devine prioritar. E drept, ultima lună a fost destul de intensă cu toată relansarea. Odată ce voi fi acumulat mai multă experienţă şi filiala va fi intrat într-un program cadenţat, promit să revin cu cifre concrete.
Ce îți place în LSRS?
Ce mi-a plăcut şi m-a fascinat dintotdeauna: dorinţa de a face cât mai mult pentru România, strategiile şi proiectele concrete întreprinse în sensul dezvoltării ei și a îmbunătățirii imaginii. La acestea se adaugă modul în care Liga reușește să determine studenții români din străinătate să rămână uniți, să se ajute între ei să poată ajuta la rândul lor Țara și networkingul derivat din aceasta în toate colţurile lumii. În ceea ce-mi privește colegii studenți, simt că aparțin unui mediu puternic, elitist, capabil, unde pot învăța foarte multe și cred în forța noastră de a schimba ”din interior” și ”de afară” România în bine.
Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Mă bucură mult că eforturile mele sunt recunoscute și că primesc, alături de colegii mei din Filiala Elveția, confirmarea că lucrurile în ceea ce ne privește se află pe un făgaș ascendent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu