1 mai 2013

Voluntarul Nou al lunii Aprilie: Matei Isofache (LSRS Marea Britanie)

Matei, spune-ne mai multe despre tine.
Mă numesc  Matei Isofache și sunt născut în orașul Galați, de altfel unde am copilărit și trăit până să ajung în Marea Britanie. În prezent sunt student la Drept în primul an la University of Liverpool. Cât despre ce doresc să devin, asta încă îmi este și mie necunoscut; deși nu îmi place să las lucrurile la voia întâmplării, stadiul în care sunt este prematur, și nu aș putea să spun cu exactitate ce îmi rezervă viitorul.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?
Trebuie să recunosc că experiența mea cu LSRS de abia a început, fiind membru al LSRS de doar aproximativ 4 luni. Fiind doar în primul an de studiu sper să am ocazia să îmi aduc aportul la dezvoltarea LSRS-ului măcar pana la terminarea studiilor, dacă nu și după. Contribuția mea este în cadrul departamentului juridic al LSRS, unde împreună cu colegii dezbatem și încercăm să clarificăm probleme de ordin legal ce pot preocupa atât comunitatea de studenți din Marea Britanie cât și Liga în sine.  Momentan derulăm în paralel un proiect de lungă durată ce îl vom face cunoscut, sperăm noi până la începerea anului școlar viitor, și observăm ultimele modificări cu privire la persistența problemei cu acordarea dreptului la muncă pentru a le semnala comunității românești.

Cât timp aloci saptamanal voluntariatului LSRS?
Niciodată nu am crezut în alocarea unui timp anumit pentru  a rezolva o problemă. Pe lângă întâlnirea săptămânală pe care o avem cu toți membrii, aloc cât timp este necesar pentru a rezolva sarcina care îmi este dată.

Ce îți place în LSRS?
LSRS constituie pentru mine o legătura cu casa mea, România. Totodată îmi propun și schimbarea imaginii României în străinătate, pentru că trebuie să fim onești, o problemă cu țara noastră există. Cu cât o conștientizăm mai repede și acceptăm că România nu este nici cea mai frumoasă țară, nici nu are cei mai isteți oameni, nici nu este superlativul vreunei calități, cu atât mai repede putem să începem să creăm o nouă percepție în ochii lumii că România s-a schimbat și a devenit cu totul altceva decât este acum în percepția populară. Consider că LSRS conferă un cadru propice și chiar lucrează pentru formarea unei imagini noi pentru patria noastră.

Ai fost ales Voluntarul Nou al Lunii Aprilie, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Sunt foarte onorat de această distincție și sper ca pe viitor sa continui să ajut măcar la fel de mult LSRS așa cum am făcut-o și până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu