20 august 2013

Cluj Napoca gazduieste in premiera Gala Excelentei in Mediere din Romania.

 
Evenimentul, organizat sub patronajul MediereNet.ro® şi al Consiliului Județean Cluj, va avea loc în data de 27 septembrie 2013, la Hotelul Univers T. MediereNet.ro, revista mediatorilor din România, este o publicație independenta.
Gala Excelentei în Mediere recunoaște și premiază meritele profesioniștilor care au pus bazele medierii în România, străduința și profesionalismul celor care desfășoară aceasta activitate zi de zi și pe cei care promovează și susțin medierea. Drept urmare, Gala Excelentei în Mediere va reuni mediatori, reprezentanți ai mediului juridic, de business, oameni politici și jurnaliști.

De ce este acum momentul pentru Gala Excelentei în Mediere?
În România, medierea are deja o istorie de mai bine de șapte ani. In momentul in care tara noastră a devenit membra UE, la 1 ianuarie 2007, Romania avea deja o lege a medierii. Implementarea legii medierii a fost una dintre conditiile aderarii tarii noastre la UE, pentru a facilita soluționarea conflictelor de interese ale persoanelor fizice si juridice, atat pe plan intern dar si in cazuri transfrontaliere. Medierea ofera oportunitatea dezvoltării relațiilor economice din România în contextul Uniunii Europene.

O parte din modificarile legii medierii au apărut in contextul alinierii la legislatia UE, care insista pe utilizarea acestei metode alternative de soluționare a conflictelor, tocmai datorita faptului ca prin mediere se reduc costurile de timp si de bani implicate de desfășurarea unui proces în instanta.

Ca in orice istorie si in mediere au alternat suișurile și coborâșurile. Ceea ce a contat insa a fost implicarea autorităților și a specialiștilor din domeniul juridic.

Din acest motiv Gala Excelentei în Mediere este ocazia perfecta pentru a  mulțumi profesioniștilor pentru activitatea lor, luând in mod firesc în considerare și specialiștii care au profesat în ultimii ani în domeniul medierii. Nu trebuie exclus nici segmentul mass-media, acesta jucând un rol important în educarea romanilor pentru care noțiunea de mediere devine tot mai familiara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu