16 septembrie 2013

Gala Excelentei in Mediere

Cluj Napoca gazduieste in premiera Gala Excelentei in Mediere din Romania. Evenimentul, organizat sub patronajul MediereNet.ro® si al Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu asociatiile profesionale ale mediatorilor va avea loc in data de 27 septembrie 2013, la Hotelul Univers T.
Gala Excelentei in Mediere recunoaste si premiaza meritele profesionistilor care au pus bazele medierii in Romania, straduinta si profesionalismul celor care desfasoara aceasta activitate zi de zi si pe cei care promoveaza si sustin medierea. Drept urmare, Gala Excelentei in Mediere va reuni mediatori, reprezentanti ai mediului juridic, de business, oameni politici si jurnalisti.­
De ce este acum momentul pentru Gala Excelentei in Mediere?
In Romania, medierea are deja o istorie de mai bine de sapte ani. In momentul in care tara noastra a devenit membra UE, la 1 ianuarie 2007, Romania avea deja o lege a medierii. Implementarea legii medierii a fost una dintre conditiile aderarii tarii noastre la UE, pentru a facilita solutionarea conflictelor de interese ale persoanelor fizice si juridice, atat pe plan intern dar si in cazuri transfrontaliere. Medierea ofera oportunitatea dezvoltarii relatiilor economice din Romania in contextul Uniunii Europene.
     O parte din modificarile legii medierii au aparut in contextul alinierii la legislatia UE, care insista pe utilizarea acestei metode alternative de solutionare a conflictelor, tocmai datorita faptului ca prin mediere se reduc costurile de timp si de bani implicate de desfasurarea unui proces in instanta.
Ca in orice istorie si in mediere au alternat suisurile si coborasurile. Ceea ce a contat insa a fost implicarea autoritatilor si a specialistilor din domeniul juridic.
       Din acest motiv Gala Excelentei in Mediere este ocazia perfecta pentru a  multumi profesionistilor pentru activitatea lor, luand in mod firesc in considerare si specialistii care au profesat in ultimii ani in domeniul medierii. Nu trebuie exclus nici segmentul mass-media, acesta jucand un rol important in educarea romanilor pentru care notiunea de mediere devine tot mai familiara.
      Unde va avea loc Gala Excelentei in Mediere?
       Gala Excelentei in Mediere va avea loc vineri, 27 septembrie 2013, in salonul restaurantului Univers T, situat in Cluj Napoca, str. Alexandru Vaida Voievod nr.53, intre orele 16- 22.

Informatii suplimentare aici: http://www.medierenet.ro/gala-excelentei-mediere/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu