28 septembrie 2013

LSRS GLocal Projects Program 2013

LSRS GLocal Projects Program reprezintă cea mai nouă inițiativă a LSRS și este un concurs de propuneri de proiecte dedicat filialelor noastre. De data aceasta, LSRS și-a propus să premieze spiritul inovativ şi proactivitatea prin desemnarea celei mai bune propuneri de proiect din filiale.

Concursul s-a desfășurat în perioada 1 august-8 septembrie 2013 și a atras în total 120 de votanți. Aceștia au trebuit să evalueze fiecare propunere de proiect cu un punctaj de la 1 (minim) la 5 (maxim). Câştigătorii concursului au fost desemnaţi prin votul cumulat al Consiliului Director LSRS (25%), al publicului larg şi al celorlalţi voluntari LSRS (75%).
Prima ediție a a atras în competiție filiale precum LSRS Canada, LSRS Danemarca, LSRS Elveția, LSRS Germania. Propunerile de proiecte au avut tematici diferite și pragmatice, fiind orientate către soluționarea nevoilor și problematicilor identificate contextual de fiecare filială. Astfel , filiala Canada promovează cunoașterea științifică în studiile românești în America de Nord. „Career, study planning & personality development” sunt cuvinte cheie pentru o carieră de succes, sau pe scurt proiectul „Let’s build a house!” propus de LSRS Danemarca. Ești de acord cu sintagma „Wisdom of the crowds“? atunci cu siguranță vei aprecia propunerea marca LSRS Germania  „Career Profiler”; filiala Elveția propune o strategie de atragere de noi membri și de networking printr-un “Schoggi Rendez-vous”. Pentru a consulta în detaliu fiecare propunere: http://www.lsrs.ro/proiecte-filiale.
Propunerea de proiect care a strâns cel mai mare punctaj este cea a filialei LSRS Marea Britanie: LSRS-RBC Mentorship ce vine în sprijinul studenților și tinerilor absolvenți din mediul academic britanic prin organizarea de sesiuni de speed networking unde mentori de înaltă calitate din diaspora le oferă consiliere în alegerea carierei. Prima ediție a acestui eveniment de amploare a debutat în data de 25 mai a.c. marcând lansarea unui proiect de mentorat, ce va include întâlniri bianuale formale precum şi întâlniri de tip cocktail o dată la două luni pentru a menține contactul dintre mentori şi mentees.
Proiectul câştigător va fi implementat cu sprijinul sediului central LSRS, care va oferi inițiatorilor lui suma de 300 de euro pentru a-şi pune în aplicare ideea. 
Felicitări tuturor filialelor participante și mult succes în implementarea ideilor lor de proiecte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu