28 septembrie 2013

Voluntarul lunii septembrie: Larissa Luică

Începem toamna în plină forță, cu un Newsletter proaspăt, care ne aduce bucuria de a vă face cunoștință cu un voluntar deosebit al echipei centrale LSRS. Este vorba despre Larissa Luică, din departamentul de Comunicare și Informare.

Despre Larissa trebuie să știți că este din Craiova, unde și-a început studiile universitare, și că mai mulți  ani a studiat peste hotare, în Franța. A absolvit licența în specializarea franceză-germană, obținând și o bursă Erasmus în Franța. Îndrăgostită de meleagurile franceze, s-a decis ca după absolvirea facultății în România, să se întoarcă la Universitatea Michel de Montaigne Bordeaux 3 pentru un master de Studii literare, apoi a continuat cu un doctorat în Literatură franceză, francofonă și comparată pe care tocmai l-a terminat. În paralel cu cercetarea pentru teză, s-a înscris la o licență de informare și comunicare, tot în Franța, Bordeaux. Și pentru că toate se leagă, datorită acestei licențe și a pasiunii pentru comunicare, a ajuns să facă parte din Departamentul de Comunicare al echipei centrale al LSRS. A început în octombrie 2012, ca asistent monitorizare media, apoi ca Brand Manager, iar acum este Director Executiv Comunicare. Despre Larissa aflați mai multe într-un scurt interviu.

Larissa, în mai puțin de un an ai activat în departamentul de Comunicare în diferite funcții, cu atribuții diversificate. Ce înseamnă LSRS pentru tine acum?
În două cuvinte: oameni minunați. Am norocul să fac parte dintr-o echipă foarte specială, în care mă simt printre prieteni și unde fiecare își poate spune părerea, știind că va fi ascultată. Proiectele LSRS sunt rezultatul implicării și perseverenței tuturor, ceea ce ne face să fim mereu mândri de realizări. Uneori este greu de crezut că oameni care sunt la mii de kilometri unii de alții pot construi ceva împreună, dar distanța fizică nici nu mai contează atunci când ideile se întâlnesc cu atâta ușurință.

- Ești voluntarul lunii septembrie. Ce reprezintă acest lucru pentru tine?
Este o surpriză foarte frumoasă, sunt onorată și le mulțumesc celor care m-au propus și ales. Este o mare bucurie să știu că modul în care lucrez este apreciat și că sunt de ajutor, în felul meu. Unul dintre lucrurile care-mi plac în LSRS este faptul că mă simt mereu valorizată și motivată. Este de asemenea un imbold pentru firea mea perseverentă și voi fi și de acum încolo cel puțin la fel de implicată în echipă, alături de colegii fără de care nici eu nu aș fi acum în această postură.

În ceea ce privește viitorul tău, ce planuri ai acum, la sfârșitul studiilor tale?
M-am întors în România deoarece cred că se pot face lucruri bune și frumoase și aici, nu doar în străinătate. Mi-ar plăcea să am șansa să îmbin diferitele fațete ale pregătirii mele, să pot lucra în domeniul comunicării culturale și, ideal, să nu pierd contactul cu Franța și limba franceză. Comunicarea culturală este un domeniu mai puțin cunoscut în România, dar am văzut că pot face minuni în imaginea unei țări, așa că sper să se extindă și la noi, pentru că, fără îndoială, avem pe ce ne baza pentru acest tip de comunicare.

- Ce mesaj ai de transmis colegilor din LSRS?
Unul dintre scriitorii mei favoriți, Mircea Eliade, spunea că „Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată”. Pentru noi, aceste bătălii sunt proiectele pe care le concepem și punem în practică, așa că abia aștept să începem noi și noi „bătălii”. Cu siguranță le vom câștiga pentru că mergem mereu înainte, împreună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu