11 decembrie 2010

LSRS la UNIFEST



LSRS s-a implicat în organizarea celui mai important eveniment anual pentru studenţi din România: UNIFEST!

Pentru că spiritul studenţesc există indiferent de graniţe, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a organizat în calitate de partener, două dezbateri academice, despre politici publice şi despre studiul în străinătate, în cadrul festivalului UNIFEST iniţiat de Uniunea Studenţilor din România (USR).


Tinerii se implică. Joi, 18 noiembrie, la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, a avut loc dezbaterea "Implicarea cetăţenilor în politicile publice".
Invitaţi la dezbatere au fost:
Radu Oprea, Fondator Metoda SMART de Politici Publice în România, le-a prezentat studenţilor prezenţi maniera prin care pot contribui activ la soluţionarea problemelor de interes public.

Ciprian Ciucu, Director de Programe la Centrul Român pentru Politici Europene, lector invitat la Universitatea Bucureşti, le-a vorbit participantilor despre elaborarea politicilor publice la nivel de autorităţi publice centrale.


Dragoş Preda, Vicepreşedinte Relaţii Externe LSRS, a realizat o sinteză, trecând de la managementul crizei la politicile publice.

“Mi-a plăcut mult conferinţa. Admir iniţiativele şi activitatea speaker-ilor în domeniul politicilor publice cât şi interesul crescut al tinerilor. De asemenea, apreciez foarte tare iniţiativa organizării unui astfel de eveniment. Mult succes!” ne-a transmis unul dintre studenţii participanţi.

„Am avut plăcerea de a cunoaşte şi de a interacţiona cu tineri români de excepţie care depăşesc graniţele teoriei şi care se implică activ în procesul de dezvoltare a ţării noastre, tineri care caută şi găsesc soluţii reale pentru situaţiile cu care se confruntă România actuală. Participantilor la conferinta li s-au oferit exemple clare de implicare activa si au fost invitati sa evidentieze si sa contribuie la solutionarea problemelor de interes public.” a concluzionat Adina Vinţan, Coordonatorul dezbaterii


Studiul în străinătate – provocare la dialog. A doua dezbatere organizată de LSRS împreună cu USR a prezentat studenţilor prezenţi diferite puncte de vedere cu privire la continuarea studiilor peste hotare.


Denumit „Perspective asupra studiului in străinătate”, evenimentul i-a reunit pe: Andrei Țărnea (executive director Aspen Institute Romania), Adrian Pop (profesor universitar la SNSPA) şi pe Dragoş Preda (Vicepreşedinte Relaţii Externe LSRS).

Dezbaterea s-a desfăşurat pe 24 noiembrie, în Amfiteatrul de Marketing al Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie “Carol Davila” Bucureşti şi a fost moderată de Alina Buteică, ce a realizat şi o scurtă prezentare a Ligii.

Cei trei participanţi şi-au prezentat experienţele trăite în timpul studiilor în străinătate, dar şi pe cele de la întoarcerea în ţară, considerând revenirea în România drept o alegere personală şi o experienţă valoroasă, de neînlocuit, în ciuda dificultăţilor întâmpinate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu