6 martie 2012

După mai bine de 20 de ani, emoţii şi suspans la Campionatele Naţionale Universitare


Peste 400 de participanţi, oficialităţi de seamă şi un public numeros au fost prezenţi la Deschiderea Oficială a etapelor zonale ale Campionatelor Naţionale Universitare de Baschet 3x3 si Fotbal, la Arena de Baschet.

Asociaţia Student Sport România, având ca şi coorganizator Primăria Municipiului Bucureşti şi bucurându-se de sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Federaţiei Române de Fotbal şi Federaţiei Române de Baschet, a strâns sub aceeaşi umbrelă toate universităţile din Bucureşti.

Luni, 5 martie, Arena de Baschet a Federaţiei Române de Baschet a fost arhiplină, spectatorii, echipele şi presa pulsând la auzul imnului naţional intonat de românca de origine maghiară, Dalma Kovacs. Momentele artistice ale echipelor de Gimnastică Acrobatică a Universităţii Ecologice Bucureşti i-au ţinut pe toţi în suspans, iar meciurile demonstrative au fost pe măsura aşteptărilor.

La eveniment au participat Florin Diaconescu, din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, Carmen Tocală, Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Claudia Georgescu, Preşedintele Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, Doina Melinte, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sporti şi Tineret, Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu, ambasadori Student Sport din partea Federaţiei Române de Fotbal.

Lăudând initiativa Student Sport, Carmen Tocală a afirmat “Ne propunem să creştem sportul şi interesul pentru mişcare în segmentul universitar. Dacă nu vom ajunge la un campionat precum campionatul universitar de baschet universitar (NCAA), în mod sigur vom ajunge la o competiţie interesantă şi atrăgătoare”. Nici Federaţia Română de Fotbal nu s-a lăsat mai prejos, subliniind beneficiile unei vieţi sănătoase şi făcând incă o data public mesajul de suport. Jean Vladoiu, unul din prietenii de bază ai echipei Student Sport, va fi prezent împreună cu Generaţia de Aur şi jucători români câştigători ai Ligii Campionilor în fiecare fază regională. Ei se vor duela cu Echipei Ardealului, Banatului şi Olteniei. Primul meci va avea loc în 9 martie la Sala Polivalentă.

Fazele zonale continuă la baschet în Sibiu, Oradea, Iaşi, iar la fotbal în Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova. Cele 64 de universităţi înscrise şi-au desemnat echipa care o să le reprezinte în bătălia pentru Turneele Finale din luna mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu