25 septembrie 2012

Andrei Ilie, laureat al Galei LSRS 2010 va susține o prezentare în cadrul Conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”

Andrei Ilie (Department of Pharmacology, University of Oxford, UK) va susține joi, 27 septembrie in sesiunea de la 11.30-13.30, prezentarea „Mecanisme care regleaza inhibitia GABA-ergica in epilepsie” în cadrul conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”, ce va avea loc la Facultatea de Medicina, Bd. Eroii Sanitari nr.8 (Departamentul Fiziologie si Neurostiinte).

„Epilepsia este o afectiune neurologica severa, caracterizata prin crize epileptice fecvente in timpul carora sistemele inhibitorii nu pot controla si opri activitatea neuronala exacesiva. In creierul normal inhibitia este asigurata de sinapsele GABA-ergice care actioneaza pentru a reduce activitatea neuronala.

In timpul unei crize epileptice insa, sinapsele GABA-ergice isi pot schimba modul de operare trecand de la activitatea lor normala inhibitorie la activitate excitatorie si contribuind astfel la exacerbarea crizelor epileptice.

In prezentarea mea voi discuta noi mecanisme care duc la compromiterea activitatii GABA-ergice in epilepsie si factori care pot reduce aceste efecte nocive. Intelegerea acestor mecanisme poate duce in viitor la dezvoltarea unor noi terapii anti-epileptice.”


Felicitari si mult succes, Andrei!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu