30 septembrie 2012

Studiul în străinătate, accesibil și din ianuarie


Toamna aduce vești bune pentru elevii care nu au reușit să plece la studii în străinătate în septembrie. Ei nu trebuie să mai aștepte încă un an întrucât universitățile din Danemarca, Marea Britanie și Olanda își deschid programele și în ianuarie 2013. Facultatea are exact aceeași structură, iar, la terminarea studiilor, studenții vor obține aceeași diplomă, numai că, în loc să termine în lunile de vară, vor termina în lunile de iarnă. În plus, concurența fiind mai mică, admiterea este mult mai ușoară pentru aceste programe.
Cei interesați pot afla mai multe detalii direct de la reprezentanții universităților din străinătate prezente la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universități internaționale din Europa de Sud Est, desfășurat anul acesta pe 20-21 octombrie în București la Sala Palatului și pe 23 octombrie în Cluj Napoca la Casa de Cultură a Studenților.

O treime dintre elevii români vor să studieze în țară


Țările în care se desfășoară programele cu începere în luna ianuarie sunt și cele aflate între destinațiile preferate de studenții români. În cadrul unei întrebări cu răspunsuri multiple dintr-un studiu desfășurat la ediția din martie 2012 RIUF, participanții au declarat că Marea Britanie rămâne destinația de top pentru studiul în străinătate în rândul elevilor români, 46% dintre respondenți își doresc să plece la o universitate din această țară. Următoarea destinație preferată este România, 34% dintre vizitatorii RIUF declarând că vor sa afle mai multe informații despre programele de licență și masterat oferite de universitățile române. Mai mult, ei caută la eveniment reprezentanții facultăților din țară pentru a afla direct de la ei răspunsurile căutate.
În topul preferințelor se află și Danemarca (25%), SUA (23%), Germania (22%) si Olanda (17%). Interesul în creștere pentru aceste țari, manifestat în ultimii ani, poate fi explicat de numeroasele informații legate de alte destinații de studiu accesibile din diferite puncte de vedere, cum ar fi: calitatea învățământului, costuri de școlarizare, posibilități de angajare, oportunități de finanțare și altele.

Științele exacte sunt cele mai căutate


                Spre deosebire de studenții din România, unde profilul economic pare să fie cel mai căutat domeniu, cei care pleacă în străinătate tind să se focuseze pe domenii mai tehnice. De exemplu, Informatica/IT-ul a fost cea mai căutată specializare în afara țării, 15% dintre participanții la eveniment dorind să urmeze un program de licență sau de master în acest domeniu, devansând supremația domeniului Economic, care se afla în mod tradițional pe prima poziție.  Acesta a ajuns pe locul 2, la o distanță mică (14%), fiind la egalitate cu Medicina și Marketingul. 13% dintre participanți sunt interesați de studii în Jurnalism și Comunicare în afara țării.     

                Fie că își doresc să studieze aceste domenii, fie altele, elevii și studenții români sunt așteptați la cea de-a 11 a ediție RIUF. Pe 20-21 octombrie în București și pe 23 octombrie la Cluj, vizitatorii RIUF vor putea să interacționeze cu reprezentanți a zeci de universități interanționale, vor afla povești de succes ale tinerilor români care au studiat sau încă mai studiază în străinătate, pot participa la sesiuni de prezentări ale diferitelor sisteme academice sau pot fi admiși pe loc. Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe www.riuf.ro.

Susținătorii RIUF sunt: Intact Media Academy
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Best Resource, Biz Camp, Business24, EDU Manager, Edu News, Ejobs, Goingout, Onlinestudent, Regielive, România Liberă, România Pozitivă, Scoala EDU, Studentie.ro, Teen Press, Vinsieu, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri instituționali ce contribuie la succesul evenimentului: British Council, CampusFrance, Comisia Fulbright, DAAD, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Parteneri educaționali ce susțin RIUF sunt: AIESEC, ARDOR, ASCIG, ASER, ASPSE, Best, BOS, BYP, GRASP, Hipo, ISIC, LSRS, VIP, VWI.
Raluca Apostol
PR & Marketing Manager
0755.075.841

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu