11 decembrie 2012

Democracy 2.0 - a youth perspective



AEGEE-Bucureşti împreună cu “Europe on track” – proiect al AEGEE-Europe - te invită la dezbaterea cu titlul “Democracy 2.0 – a youth perspective” pe data de 14 decembrie 2012, începând cu orele 17.00 la Spaţiul Public European, Str. Vasile Lascăr nr. 31.
În cadrul proiectului Europe on track - şase tineri europeni străbat Europa cu trenul timp de o lună pentru a descoperi perspectiva tinerilor asupra viitorului Europei şi a pentru a afla răspunsul lor la întrebarea “Cum va arăta Europa voastră în 2020?”. Cei şase tineri sunt împărţiţi în două echipe cu două trasee diferite, echipa roşie străbate Europa de vest şi de sud-vest şi echipa albastră străbate Europa centrală şi de est, pentru a traversa în total un număr de 17 de ţări europene pe parcursul unei luni de zile.
Echipa albastră, formată din Mathieu (Belgia), Cristina (Spania) şi Manuel (Spania) va sosi la București pe 14 decembrie şi îi invită pe tinerii bucureşteni să le povestească despre descoperirile lor de pe traseu, despre opiniile altor tineri şi studenţi europeni şi pentru a-i provoca pe studenţii bucureşteni la o dezbatere referitoare la viitorul democraţiilor europene.
Europa se confruntă cu momente dificile, din punct de vedere economic, identitar şi politic, văzând din ce în ce mai mult sprijin popular îndreptat spre partidele extremiste şi scoţând în evidenţă limitele democraţiilor naţionale. Proteste şi mişcări de stradă au umplut străzile oraşelor europene şi chiar pieţele centrale ale Bucureştiului. Într-un timp atât de agitat, este cazul să schimbăm ceva?
Pe 9 decembrie au avut loc alegeri parlamentare în România – este oare îndeajuns să mergem la vot o dată la patru ani pentru a susţine o democraţie? Ce putem face între timp? Care este rolul tinerilor şi studenţilor în susţinerea unei societăţi democratice? Şi mai ales ce putem schimba?
În România poţi vota de la 18 ani, dar în Austria votul se exprimă deja de la 16 ani? Ar fi benefică o reîmprospătare a votanţilor schimbând vârsta de vot de la 18 la 16 ani? Acestea sunt câteva din întrebările la care vă invităm să răspundeţi participând la dezbaterea organizată de AEGEE-Bucureşti în cooperare cu proiectul Europe on track pe 14 decembrie!
Pentru a confirma prezenţa la dezbatere accesaţi: http://bit.ly/Z29n3o
Pentru alte informaţii consultaţi pagina de Facebook a evenimentului: pagina web a proiectului Europe on track sau pagina de facebook a proiectului. Pentru alte întrebări puteţi să o contactaţi pe Olimpia Pârje la adresa [email protected].
Dezbaterea “Democracy 2.0 – a youth perspective” este organizată cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu