28 februarie 2013

Interviu cu voluntarul lunii februarie: Miruna Bacali, LSRS Germania

    1. Miruna, spune-ne mai multe despre tine:
    Sunt absolventă a Colegiului German „Goethe“ din București. Imediat după terminarea liceului, am plecat cu o bursă DAAD în Germania, unde mi-am finalizat mai întâi studiile de licență în literatură, istoria artei și teorii ale comunicării, la Universitatea din Konstanz. În octombrie 2011, am început un masterat interdisciplinar la Universitatea din Jena, specializarea Studii Sud-Est Europene.
  
    2. Experiența LSRS - cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?
    Sunt membru LSRS (filiala Germania) de la începutul lui decembrie 2012, iar funcția pe care o dețin este cea de consilier în cadrul departamentului de Comunicare și Informare. Mai mult decât atât, încerc să contribui cât mai mult cu idei și să îi susțin pe colegii din celelalte departamente, așa cum face fiecare dintre noi. Începând din decembrie, m-am implicat în în proiectul „Brăduțul dorințelor“, iar în ianuarie m-am ocupat de realizarea unui interviu cu Dipl. Ec. Bogdan Cuza, descendent al lui A.I. Cuza, cu ocazia aniversării Unirii Principatelor. Aștept cu mare nerăbdare viitoarele proiecte.

    3. Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
    Momentan în jur de 3-5 ore, dar sunt sigură că proiectele de anvergură vor necesita o implicare mai intensă, probabil în fazele importante voi aloca până la 10 ore pe săptămână voluntariatului sau chiar mai mult.

    4. Ce îți place în LSRS?
    Îmi place în primul rând faptul că mă pot implica civic pentru România, chiar și de la distanță. România are un potențial extraordinar, dar prea puțin valorificat și nu este cunoscut în Occident – iar noi, tinerii, încercăm să remediem acest lucru. Apoi, mi se pare remarcabil faptul că există o rețea atât de extinsă a studenților români în toată lumea. În cei peste 4 ani trăiți în Germania, am constatat nu o dată că românii nu sunt mereu uniți, așa cum ar fi firesc. Consider că suntem un exemplu pentru românii din diaspora prin solidaritatea și comunicarea excepțională. De asemenea, fac parte dintr-o echipă minunată, dinamică și creativă, cea a filialei LSRS Germania. Toți colegii mei sunt extrem de dedicați si pun mult suflet în activitățile de voluntariat. Comunicarea în interiorul echipei este excelentă, ne face mare plăcere să schimbăm idei și să lucrăm împreună.

    5. Ai fost ales Voluntarul Lunii februarie, ce înseamnă aceasta pentru tine?
    Este o surpriză foarte plăcută și o mare onoare. Le mulțumesc cu această ocazie colegilor mei pentru primirea calduroasă în echipă și sper ca și de acum încolo să punem pe picioare multe proiecte minunate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu