31 martie 2013

Interviu cu voluntarii lunii martie: Andrei Dincă (LSRS Marea Britanie)


Spune-ne mai multe despre tine!
Bună! Sunt Andrei, anul 2 la Geografie în Marea Britanie la Durham University.  

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
Sunt membru LSRS de peste un an. Chiar dacă poate o parte din colegi nu mă știe, ne cunoaștem involuntar prin mesajele postate pe facebook-ul LSRS, fiind membru al Departamentului de Comunicare LSRS Central. De câteva luni activez şi în Filiala UK unde colaborez foarte bine cu Andrei Stan şi Mihai Chiru la Relații Interne. Suntem puși pe fapte mari şi doar ce-am început parteneriatele cu societățile de studenți români de la universitățile din UK. Urmează multe altele! De asemenea pregătesc proiectul Face2Facebook, cel ce va preceda Caravana LSRS. Avem gânduri mari şi acolo.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Depinde de la o săptămână la alta. Probabil în jur de 10-15 ore. Sunt săptămâni cu mai puține ore, sunt săptămâni cu mai multe ore (mult mai multe). Pe scurt: aloc atâtea ore cât este nevoie pentru ca lucrurile să fie făcute bine. 

Ce îți place în LSRS?
Sunt multe lucruri. Începând cu oamenii minunați pe care-i întâlnești aici şi termin cu proiectele pe care ei le fac posibile. Dacă ar fi să aleg un singur lucru, acela este spiritul, cel care nu spune „lasă că merge și așa” şi care întotdeauna te face să continui cu ambiție. E minunat să vezi oameni care încearcă să schimbe ceva în bine, puțin câte puțin, şi care rareori rostesc cuvintele „Nu se poate!”. Ba se poate! 

Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
E un lucru inedit. Îmi arată însă că ceea ce fac aici contează şi este apreciat. Într-un fel mă motivează să fac şi mai multe ca să mai răspund o data la interviul acesta. Cine știe?  Sunt lucruri multe şi frumoase care așteaptă să fie făcute. Dacă nu noi, atunci cine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu