1 aprilie 2013

Interviu cu voluntarii lunii martie: Roxana Mitroi (LSRS Olanda)

Spune-ne mai multe despre tine
Răspunsul meu la această întrebare o să înceapă în mod tipic: numele meu este Roxana Mitroi, am 20 de ani, sunt originară din București, iar de doi ani sunt studentă la International Tourism Management la Stenden University of Applied Sciences situată tocmai în nordul Olandei, în Leeuwarden. Dacă mă întreabă cineva ce motive am avut ca să încep o astfel de facultate departe de casă, din nou răspunsul e simplu: pentru a ajunge capabilă să fac o schimbare. Fiind destul de independentă din fire, am ales să încerc să mă descurc singură şi să îmi demonstrez mie însămi că pot face orice, atâta timp cât există voință. Privind în urmă la modul în care m-am dezvoltat din punct de vedere personal şi profesional totodată, cred cu tărie că a meritat tot efortul. Dacă ar fi să mă descriu în doar câteva cuvinte, atunci acestea sunt: perseverentă, ambițioasă, creativă, un bun prezentator şi organizator, iar în același timp, paradoxal poate, o mare visătoare. 

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
Despre LSRS, am aflat prin intermediul unui foarte bun prieten, Andrei Dincă, şi el membru LSRS Ro & UK în același timp. Eu am devenit membru al Filialei Olanda undeva pe la jumătatea lui septembrie 2012 şi am aflat că filiala în sine era micuță. Trecând prin multe schimbări la vremea aceea, am considerat că pot da şi eu o mână de ajutor. Astfel, am ajuns în poziția de Prim Consilier de Proiecte şi deși de multe ori a fost greu să ne urnim din loc, ceea ce am reușit şi facem este demn de menționat. Planurile pentru 2013 sună cel puțin promițător pentru noi. Cel mai de succes eveniment de pană acum a fost desigur cel de 1 Martie. Toți membrii filialei au pus suflet şi aşa am reușit să aducem multe zâmbete pe feţele tuturor. Pe lângă acestea, le-am făcut cunoscute olandezilor tradițiile românești.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Desigur că timpul alocat activității în LSRS diferă în funcție de acțiunile, proiectele şi evenimentele pe care le pregătim. Sunt săptămâni în care 3-4 ore sunt de ajuns, iar altele în care ajungem până la 7-8 ore, depinzând de amploarea activităților pe care le întreprind. Dar trebuie să recunosc că oricât de mult sau puțin e timpul acesta, este întotdeauna o plăcere să colaborez cu membrii filialei Olanda şi nu numai.

Ce îți place în LSRS?
LSRS-ul este o mare familie şi acesta este lucrul care poate mă atrage cel mai mult. Toată lumea ajută pe toată lumea la orice ora din zi şi din noapte. Asta ne face să fim foarte eficienți din punctul meu de vedere. Ceea ce îmi mai place foarte mult este implicarea de care dă toată lumea dovadă şi de zâmbetul cald cu care ești întâmpinat de fiecare dată când există ceva ce necesită o rezolvare urgentă.

Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Sunt foarte surprinsă, ca să fiu sinceră! E o dovadă a faptului că, deși am devenit membru LSRS nu acum foarte mult timp, sunt pe drumul cel bun când vine vorba de a ajuta la dezvoltarea micii filiale Olanda. Sunt mândră că am reușit să mă adaptez așa repede conceptului LSRS şi sper să demonstrez aceeași perseverență şi implicare în viitor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu