3 aprilie 2013

Interviu cu voluntarii lunii martie: Remus Rădvan (LSRS Danemarca)

Spune-ne mai multe despre tine
Sunt student în anul 3 la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din Timișoara, dar momentan studiez cu bursa ERASMUS în Kolding,  Danemarca, la International Business Academy. Pe lângă aceasta, mai sunt voluntar în cadrul JCI ( Junior Chamber International) de aproape 3 ani şi lucrez într-o firmă americană de consultanţă, activitate pe care o întreprind online. În același timp sunt în căutare de oportunităţi pentru a-mi deschide propria companie în perioada ce urmează, atunci când voi reveni în România.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
În cele două luni de activitate în LSRS Danemarca, am reușit să reunesc un grup de 20 de români din Kolding în cadrul unui eveniment de prezentare a LSRS din partea colegilor noștri din Aarhus. Ulterior am început să facem ședințe regulat, încercând să facem un plan pe care dorim să îl respectăm în acest an. Am încheiat cu un succes răsunător primul eveniment, de Mărţişor, apărând pe facebook-ul facultăţii ca  model de urmat în ceea ce priveşte cultura internațională. A fost un sentiment deosebit când unele clase ne-au aplaudat la scenă deschisă după ce am împărțit flori fetelor.

Mă implic şi în BraiNetwork şi îmi place foarte mult. Mă inspiră să lupt în a găsi companii daneze pe care să le invităm în număr cât mai mare la eveniment, astfel încât studenții să se poată inspira şi să ceară informații. Urmează un training despre public speaking realizat de un trainer profesionist şi dorim realizarea unei piese de teatru amator în faţa străinilor. Banii strânşi dorim să îi donăm în scop caritabil, dar este o provocare foarte mare, pe care sunt sigur că o vom trece cu bine dacă vom găsi resursele materiale şi conexiunile necesare implementării.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Nu cred că am un anume orar pe săptămână. Fiind implicat în mai multe activităţi, nu îmi dau seama cât de repedetrece timpul. Dacă pui cu pasiune în ceea ce faci, nu simți că aloci ore, simți că e ceva normal. Devine, practic, stil de viață.

Ce îţi place în LSRS?
Îmi place LSRS foarte mult pentru viziunea pe care o prezintă. Înainte să aud de Ligă, aveam aceleași principii, să încurajez tinerii că au o şansă bună şi la noi în ţară cu o educație occidentală, la fel cum îi încurajăm şi pe cei din ţară să aleagă o experiență internațională. Un lucru minunat, peste tot unde mergem trebuie să fim mândri că suntem români, să încercăm să scoatem la suprafață imaginea bună şi valorile noastre adevărate.

Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Eu nu fac voluntariat pentru premii, fac pentru că îl simt. Mi-a intrat în sânge şi i-am văzut beneficiile pe termen lung. Simt că mă dezvolt mai repede prin voluntariat, şi este totodată şi o oportunitate bună de a ne descoperi pe noi înşine. Dacă primesc aceste distincții nu pot decât să fiu onorat, şi este o dovadă că activitatea pe care o întreprind este în direcția cea bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu