24 aprilie 2013

Interviu cu voluntarii lunii aprilie: Ella O'neil (LSRS Marea Britanie)

Spune-ne mai multe despre tine
Ella O'neil, studentă în anul 3 la Warwick University, curs Drept şi Sociologie. Doresc să devin avocat în Marea Britanie în drept penal şi 'entertainment law'. Am  absolvit școala generală şi liceul în Marea Britanie. 

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
Sunt prim- consilier juridic în LSRS Marea Britanie, m-am implicat şi în alte proiecte ale filialei, precum „Colocviul CAESAR – Inundații şi despăduriri ” în vara anului 2012. Momentan pe lângă proiectele juridice pe care le avem în cadrul LSRS Marea Britanie, ajut restul echipei cu proiectele care sunt în derulare.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Nu am un număr anume de ore, dar când am timp, sunt mereu prezentă. În fiecare săptămână am ședință cu echipa din departamentul juridic, care durează cam 2 ore, plus ședința generală cu toți prim-consilierii şi coordonatoarea noastră, care durează 2-3 ore (pe săptămână). Aceasta nu înseamnă că mă implic doar atât. Toate proiectele juridice presupun o etapă de cercetare şi analizare, care pot dura ore întregi. Plus tradus din limba engleză în limba română.. 

Ce îți place în LSRS?
Echipa actuală a LSRS Marea Britanie. Suntem o echipa foarte unită, am avut ocazia să ne cunoaștem şi personal, cel mai mult îmi place spiritul de echipă,  ne ajutam şi ne sprijinim mereu, în toate proiectele pe care le inițiem. 

Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Pe lângă faptul că este o mare onoare, înseamnă că echipa LSRS Marea Britanie apreciază toate eforturile pe care le fac departamentul juridic şi echipa juridică. M-am implicat în LSRS cu dorinţa de a ajuta studenții care vin în Marea Britanie pentru mediul educaţional, având în vedere faptul că eu sunt în această ţară de foarte mulți ani. Pentru o perioadă bună am rupt legătura cu România, dar făcând parte din LSRS mă simt ca acasă, într-o asemenea echipă extraordinară. Nu pot să iau toate laudele pentru a fi voluntarul lunii, pentru că tot ce se face în departamentul juridic este muncă de echipă, care necesită multe dezbateri pe tematica pe care o avem, așadar, toată echipa juridică a LSRS Marea Britanie este, de fapt, cea care ar trebui să fie voluntarul lunii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu