24 aprilie 2013

Interviu cu voluntarii lunii aprilie: Lavinia Dobre (LSRS Germania )

Spune-ne mai multe despre tine.
Sunt absolventă a Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Craiova, România. În anul universitar 2011-2012 am urmat și absolvit concomitent cursurile masterale în Drept German ale Universității din Saarland, din Saarbrücken, Germania și de Drepturile Omului ale Facultății de Drept din Craiova. În octombrie 2012 am început cu mare entuziasm studiile doctorale în drept privat comparat, mai precis în dreptul IT și al comunicațiilor.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
Din aprilie 2012, adică de exact un an, sunt membru LSRS și în prezent dețin funcția de consilier Proiecte. În iunie 2012 m-am implicat în Proiectul 1 iunie, o acțiune dedicată Zilei Copilului, desfășurat și în Saarbrücken, unde am reușit să facem mai fericiți 20 de copii de la Kinderbildungszentrum, un centru ce ajută la integrarea copiilor străini în societatea germană. De asemenea, în luna noiembrie 2012 am reprezentat România într-o zi specială dedicată țării noastre în cadrul Universității din Saarland.
Deocamdată mă implic în stabilirea de parteneriate cu diverse ONG-uri sau companii. Luna aceasta am stabilit un parteneriat cu PRO CIVICA OLTENIA și filiala germană a devenit ONG – partener într-un proiect European Volunteer Service. Am început intens să mă ocup, alături de câțiva colegi din LSRS Germania, de scrierea și pregătirea unui proiect european.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Momentan aloc 3-5 ore pe săptămână, dar pregătirea acestui proiect european Tineret în Acțiune va necesita în următoarele luni dedicarea mai multor ore, lucru pe care îl voi face cu plăcere pentru că mă încântă ideea proiectului, echipa de lucru, entuziasmul de care dau dovadă toți cei ce contribuie la reușita acestui proiect, precum și ceilalți voluntari al filialei.

Ce îți place în LSRS?
Mă încântă ideea de a fi unul dintre ambasadorii României alăturii de colegii din LSRS, prin proiectele în care ne implicăm și contribuim la prezentarea imaginii frumoase a României prin promovarea oamenilor deosebiți pe care i-a dat, a tradițiilor vechi, dar interesante. Mă emoționează de fiecare dată succesul și aprecierile de care se bucură voluntarii LSRS, studenți, masteranzi sau doctoranzi de excepție în rândul societății străine și în România. Colegii mei din Filiala LSRS Germania sunt pentru mine prieteni, exemple profesionale și de viață prin devotamentul, perseverența, ideile extraordinare, pasiunea și colegialitatea de care dau dovadă. Sunt mândră că fac parte din această echipă și din marea familie LSRS!

Ai fost ales Voluntarul Lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Titlul de Voluntarul Lunii este un frumos cadou pentru împlinirea unui an de când sunt membră în această echipă si încununarea eforturilor depuse pentru realizarea proiectelor minunate alături de colegii mei, cărora le mulțumesc pentru această recunoaștere!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu