25 iunie 2013

Voluntarul lunii iunie: Alexandru Urdaș, LSRS Franta

Alexandru, spune-ne mai multe despre tine.
În afară de activitatea mea din cadrul LSRS, profesez ca şi economist în cadrul organizației internaționale Columbus, UNESCO Paris. Proiectele în care sunt implicat constau în colaborări internaționale între America Latină şi Europa, pentru dezvoltarea economica şi dezvoltarea educației superioare. Atât în cadrul LSRS cât şi în cadrul jobului, am ocazia de a lucra cu persoane extraordinare şi să cresc profesional si relațional. 
Sunt o persoana foarte iubitoare şi destul de iubită, dinamică, sociabilă, loială, şi sper eu, integră.
Iubesc foarte mult zonele în care am copilărit şi în care am petrecut perioade importante din viața mea: Sibiu (orașul natal), Timișoara, Birda (Timiș), Maramureș, Valencia (Spania), Aarhus (Danemarca) şi nu în ultimul rând, capitala lumii, Paris. Îmi ador familia, surorile, prietenii, colegii, oamenii experimentați din jurul meu, de la care ador să primesc sfaturi.
Ca orice "fecioară" (fiu a doi "lei") care se respectă, sunt foarte analitic, ca să nu spun Hiper-Analitic.
   
Experiența LSRS! Cu ce te ocupi şi în ce proiecte te-ai implicat?
La întrebarea aceasta am sa vă răspund prin a da Copy/Paste la activitățile LSRS Franța din 15-12-2011 şi până astăzi: http://www.facebook.com/pages/Liga-Studentilor-Romani-din-Strainatate-LSRS-Filiala-Franta/102396913173740?sk=photos_albums
Am să vorbesc însă despre cele mai recente proiectele. Unuia dintre ele, căruia i-am dedicat  mult timp în ultimele 10 luni şi care de la începerea lui, 8 iunie 2013, reprezintă un moment DE RĂSCRUCE al relațiilor descentralizate franco-române prin faptul că un oraș al cremei societăţii din zona pariziană s-a înfrățit cu unul din zona noastră, bogat în artă, cultură şi tradiții, Vișeu de Sus (Maramureș). Acest proiect înseamnă pe lângă promovarea României prin valorile ei ancestrale, şi o aventură de termen lung, spre foarte lung sperăm, pentru tineri români, francezi şi germani (la invitația părții franceze, va exista şi o parte germană, astfel proiectele vor fi trilaterale). Proiectul este cu atât mai important, cu cât contează pe un sprijin instituțional impresionant.
Alt proiect recent care s-a bucurat de un real succes a fost cea de a 3-a ediție a Brandingului Personal. Acesta reprezintă un pas enorm înainte, în vederea  creării unei strategii cât mai adecvate pentru căutarea unui stagiu, job, etc.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
15 ore

Ce îți place în LSRS?
Spiritul, faptul că putem face ceea ce în ţară ar fi mai greu de realizat din cauza presiunilor  , faptul că LSRS ne încheagă, unește tinerii care fără îndoială vor schimba România, mai repede decât ar preconiza unii (câteva generații)

Ai fost ales Voluntarul lunii iunie, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Pentru mine înseamnă ceea ce înseamnă şi pentru echipa din care fac parte şi ceea ce a însemnat şi primirea premiului "Filiala Anului 2012" în ianuarie, şi anume, o bucurie imensă, o satisfacție enormă, şi nu pentru acest frumos titlu ci pentru validarea primită din partea voastră, din partea echipei, a colegilor din alte filiale, colegilor de la centru şi a tuturor celorlalți care ne sunteți alături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu